Bursa’da istihdam için yeni hamle!

Bursa’da istihdam için yeni hamle!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nin Bursalılar için açacağı yeni kursu bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu önemli bilgileri verdi:

Son yılların revaçta mesleklerinden biri haline geldi. Türkiye’de Çağrı Merkezi operatörlüğü giderek yaygınlaşıyor.

Bu ihtiyacı fark eden Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçede yeni bir kurs daha açmak için harekete geçti.

Dün sabah bir kahve içimi Hamzabey’deki Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’ne gidip burada Müdür Mehmet Köse’yi ziyaret ettik.

Mehmet Hoca tatlı bir telaş içindeydi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kız Lisesi üstündeki tarihi bir konağını kullanarak burada çağrı merkezi operatörü yetiştirme kursları açmayı planladıklarından bahsetti.

Büyükşehir’den yer taleplerine olumlu yanıt aldıklarını belirten Köse, en kısa zamanda bu kursu faaliyete geçirmek istediklerini anlattı.

Osmangazi HEM olarak bugüne dek 910 kurs açtıklarını, 6 ayda, bunun iki ayı  pandemi yasaklarına denk gelmesine rağmen 16 bin 250 kursiyere meslek kazandırdıklarını aktardı.

Hedeflerinin Osmangazi nüfusunun yüzde 13’üne ulaşmak olduğunu anlatan Köse,  pandemi önlemlerinden dolayı bunun biraz zaman alacağını, ama bu yıl 200 kişiyi istihdama katma hedefi koyduklarını da yineledi.

Osmangazi HEM’i yakından izliyoruz.

Gerçekten Bursa’da birbirinden önemli kurslarla gündemdeler. Suriyeli mültecilerin topluma uyum ve dil kurslarının da sürdüğü HEM’de meslek edinmeniz konusunda da önünüze çokça seçenek sunuluyor.

Mehmet Hoca’nın bir hedefi daha var. Bursa içinde temin edilecek bir merkezde, kalıcı atölye açıp, burada engelli ve bakmaya zorunlu yakınları bulunan kursiyerler için gelir getirici kurslar planladıklarını, ürün satışından elde edilen geliri de kursiyerlerin kendilerinin alacağını vurguladı.

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, ilçedeki işsiz bireylere halk deyimiyle, balık tutmayı öğretme çabalarını takdir ediyoruz. Köse’nin bu konudaki çırpınışlarına herkse destek olmalı.

İstihdam garantili kursların önü açılmalı. Devlet kadar özel sektörde bu kurslardan çıkanları işyerlerinde istihdam etmeli.

Dündar’dan Orhangazi’ye büyük ağabeylik hediyesi

Mali özerkliği bulunan büyük ilçelerin zor durumdaki belediyelere katkı sağlamasını öteden beri önemsiyoruz.

Bursa’da bunun geçmişte çokça örnekleri vardı.

Güçlü ilçeler, bütçe ve nüfus açısından daha düşük gelire sahip yerleşimlerin belediyeleriyle geçmişte kardeşlik ilişkileri kurdular. Bunların projelere dönüştüklerini de biliyoruz. Buna en son güzel bir örnek Osmangazi Belediyesi’nden geldi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2 yıldır ağır borç yükü altında sıkıntılı süreçten geçen Orhangazi ilçemize elini uzattı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın talebi üzerine bu ilçemize Mehmet Akif Ersoy Çocuk Oyun ve Dinlenme Parkı’nı yaparak, hediye etti.

Artık belediyelerimizin kendi ilçeleri dışında bu yatırımları yapabilmelerinin önünde yasal bir engel yok.

Dündar, Bursa’nın en büyük ilçesi olması özelliğiyle Orhangazi’ye bir bakıma ağabeylik yapmış oldu.

Nitekim, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın açıklamalarında da Dündar’a bu yönde ağabeylik teşekkürü vardı. Diğer güçlü belediyelerimizin de zor durumdaki ilçelere böylesi katkılar yapması gerekiyor.

Başkan Dündar, belediyesi için küçük sayılabilecek bir yatırımla Orhangazili miniklerin gönlünü fethetmiş oldu.

Başköy kadınları fırın fırın ekmek yapıp satarak camilerini yenilediler

6360 Sayılı Bütünşehir Yasası ile mahalle oldular ama eski Köy Kanunu’ndan kalma imlece yöntemi kırsaldaki yerleşimlerimizde bitmiş değil.

Orhaneli ilçemize bağlı Başköy Mahallesi’ne yeni bir cami yapıldı.

O camiye iki yıldır çok sayıda hayırsever katkıda bulundu, ancak bunların içinde köy kadınlarının katkısının  ayrı bir yeri var.

Başköy kadınlarının fırın fırın ekşi maya ekmek yapıp, sattıklarını ve bunu da cami inşaatının borçlarını ödemede kullanıldığını biliyoruz.

O güzel gelenek halen sürüyor.

Caminin kalan 300 bin liralık borcu için ekmek üretimi ve satışı sürüyor.

Üstelik, köyün erkekleri de kadınlara yardım ediyor.

Siz de bu çalışkan ve azimli köylülerimizin cami inşaatına destek olmak isterseniz, Başköy kadınlarının ürettiği ekmekleri Kanalboyu Muhtarlığı’ndan ve bölgedeki satış noktalarından temin edebilirsiniz.

Ayrıca Başköy Muhtarı Hasan Acar ile de irtibata geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?