YILDIRIMLI ÇOCUKLAR PANDEMİ SONRASI HAYALLERİNİ ÇİZGİLERLE ANLATTI

YILDIRIMLI ÇOCUKLAR PANDEMİ SONRASI HAYALLERİNİ ÇİZGİLERLE ANLATTI

Yıldırım Belediyesi, 7-9 yaş arasındaki çocuklara yönelik “Pandemi Sonrası Nasıl Bir Dünya Hayal Ediyorsun?” temasıyla resim çizme etkinliği düzenledi.

Bursa-Yıldırım Belediyesi, ilçedeki yetişkinlerin yanı sıra çocukların da kişisel gelişimlerine yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Yıldırım Sosyal İnovasyon Merkezi (YILSİM) bünyesindeki Hançerli Yaran Dayanışma Odası’nda 7-9 yaş arasındaki çocuklara yönelik “Pandemi Sonrası Nasıl Bir Dünya Hayal Ediyorsun?” temasıyla resim çizme etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte çocuklara önce resmin önemi, renklerin anlamları, kâğıdın ve kalemin kullanımı, resimdeki nesnelerin büyüklüğü ve şekli, resimde konumlandırma gibi konular anlatıldı. Ardından çocuklar, pandemi sonrası nasıl bir dünya hayal ettiklerini resimlerle anlatmaya çalıştılar. Resmin, çocuğun kendisini yansıtması ve olaylar hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade etmesi açısından bir anlatım aracı olarak önemini vurgulayan Sosyolog Hüseyin Pehlivan, “Resim, psiko-pedagojik açıdan çocuğu bize tanıtmaya yarayan bir ölçüt olduğu gibi onun zekâ, kişilik ve yakın çevre ilişkileriyle iç dünyasını yansıtmaya çalışan bir ifade aracıdır. Bizler de pandemi sürecinde kısıtlanmış çocuklarımızın hayallerini görmek adına, küçük nefes egzersizlerinden sonra imajinasyon tekniği uygulayarak olmak istedikleri yeri hayal etmelerini istedik. Onlar resimlerle hayallerini anlattılar, bizde ardından çocuklarımızın çizimlerini değerlendirdik” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNİ GÖZLEMLEDİK’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da çocukların gelişimini destekleyecek projeler hayata geçirdiklerini belirterek, “Yapmış olduğumuz resim çizme etkinliği ile çocuklarımızın pandemi sürecinde dünyaya bakış açısı ve pandemi sonrası hayallerini gözlemlemiş olduk. Çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli” dedi.

Etkinlik sonrasında çocuklara resim defteri, boya kalemleri, diş fırçası, diş macunu ve maske hediye edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?