Yasin Kuruçay’ı hangi referanslar ile Bursa’nın en gözde okuluna Rehber Öğretmen olarak atadınız?

Yasin Kuruçay’ı hangi referanslar ile Bursa’nın en gözde okuluna Rehber Öğretmen olarak atadınız?

“Ülke kamuoyunda büyük tartışmalar yaratan İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi konusunda sosyal medyada paylaşım yapan İMKB Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Yasin Kuruçay’ın kamu görev ve sorumluluklarını bir kenara bırakarak siyasi ve toplumsal tartışmaya aleni bir şekilde taraf olması, beraberinde bir takım gerçekleri de gün yüzüne çıkarmıştır.” Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada; “Gazeteler, sosyal medya platformları ve çeşitli iletişim kanalları ile yayınlanan sosyal medya paylaşımları göstermiştir ki Yasin Kuruçay yalnızca İstanbul Sözleşmesi karşıtı değil, aynı zamanda mesleğinin temel sorumlulukları ve mesleğin etik kuralları konularında da yetersiz bir kamu görevlisidir.

Anayasal güvence altındaki cinsiyet eşitliğine karşıt fikir ve yaklaşımlar gösteren; Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirlenmiş temel ilkelere ve mesleğinin etik kurallarına aykırı davranan Yasin Kuruçay hakkında az sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yaparak idari süreci başlatacağız. Bizler bugün, bir meslektaşımız hakkında idari işlem talep ederken derin bir mahcubiyet yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz çağa, bu çağın getirdiği değerlere böylesine yabancı birinin, çağ dışı fikirleri ile öğretmenlik yapıyor olması bile bir tartışma konusu iken, bu anlayışta birisinin Bursa’nin en çok tercih edilen okuluna cımbızla seçilerek atanmış olmasını da anlamakta güçlük çekiyoruz. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruyoruz: Yasin Kuruçay’ı hangi referanslar ile Bursa’nın en gözde okuluna Rehber Öğretmen olarak atadınız? Bu kişi hakkında mesleki yeterlilik bakımından daha önce görev yaptığı okullarda göze çarpan bir çalışması da olmadığına göre, özellikle tercih edilmesini sağlayan referansları kimlerdir? Talimatı kimden aldınız?

Rehberlik hizmetleri alanında bilimsel düzeyde çalışmalar yapması gereken bir öğretmenin ,devlete bağlılık esaslarını hiçe sayarak inançları siyasallaştıran bir platformda sürekli olarak Türkiye Cumuhuriyeti’nin en temel ilkelerinden birisi olan laiklik ilkesine aleni bir şekilde saldırıyor olması sizin için yeterli bir referans mıdır ? Öyle anlaşılıyor ki Yasin Kuruçay’ın referansı, fikren içinde yer aldığı İran Molla rejimine özenen, Pakistan’ın dinci yapılarını öven , destekleyen bir oluşumdur. Bu oluşumun yayın organlarında köşe yazarlığı yaparak kadını ötekileştiren, toplumu ayrıştıran ve kamplaştıran düşüncelerini çirkin bir dille yaymaktadır.

Yasin Kuruçay  şu an fiilen görev yaptığı okulun Rehber Öğretmenidir. Olayın duyulmasından sonra sosyal medyada eski öğrencileri tarafından yapılan anlatımlar ve açıklamalar bizleri dehşete düşürmüştür. İnanç ve cinsiyet ayrımcılığı yaptığı,  ötekileştirici tutumlar sergilediği ifade edilen bu şahıs, öyle anlaşılıyor ki Rehberlik Etik İlkeleri’nden de habersizdir.  Mesleki yeterlilik düzeyi açıkça ortada olan bu şahsın yaşattığı iddia edilen travmalara bir yenisi eklenmesin diye, Bursa Valiliği Yasin Kuruçay hakkında görevden el çektirme kararı vererek , içinde Psikolojik Danışmanların da yer aldığı  yetkin bir heyetle kapsamlı bir soruşturma yapmalıdır.

Biz Eğitim-İş olarak , bu şahıs hakkında tedbir kararı ve kapsamlı soruşturma yapılması talebimizi  içeren başvurumuzu az sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapacağız.  Cumhuriyet’in ilerici eğitimcileri olarak bu güne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da çocuklarımızı hedef alan ayrımcı, ötekileştirici, manevi istismar edici,  kısacası çağ dışı girişimlerle mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?