Milletin Parası ile Su Kaynağı Açıp, Fitursuzca Pazarlıyorsunuz!

Milletin Parası ile Su Kaynağı Açıp, Fitursuzca Pazarlıyorsunuz!

“Dünya genelinde su dağılımı Okyanuslar % 96,5, Tatlı su kaynakları %2,5, Diğer tuzlu sular % 0,9 olarak toplam 1,4 milyar km³ ‘tür. Tatlı yüzey su kaynaklarının dağılımı ise yaklaşık olarak Göller % 20,9, Atmosfer % 3, Irmaklar % 0,5, Biyolojik su % 0,3, Toprak nemi % 3,8 ve Yeraltı buzu % 68,9’ dur. Tatlı su yeraltı dağılımı ise yaklaşık olarak Yeraltı su kaynakları %30,1, Diğer tatlı sular % 1,2 ve Buzullar % 68,7’dir.” sözler DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar’a ait.

Büyükışıklar; “Bursa ve Bursa Uludağ bu yeraltı tatlı su kaynakları konusunda Türkiye içerisinde en ciddi rezervin olduğu bölgelerden birisidir. Şimdi diyeceksiniz ki bu coğrafya dersi merakı nereden çıktı? 22 Mart’ta Dünya Su Günü dolayısı ile neredeyse tüm Bursa halkının cep telefonlarına bir sms geldi.

Dünya Su Günü Kutlama programı; 22 Mart Pazartesi günü, saat 13:00’da Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, Başkanımız Alinur Aktaş’ında katılımıyla Tophane SALTANAT kapıdan yürüyüş başlayacak. Devamında Orhangazi parkında SMS fatura uygulaması ödül töreni gerçekleşecektir.”

Hani hatırlarsınız yürüyüş, gösteri, miting, protesto vb. eylemler bizler tarafından yapıldığında, bazı güruhlar “Yürüdünüz de ne oldu?” “Protesto ettiniz de çözüldü mü?” “İcraat lazım miting değil” falan gibi bir sürü lafazanlık yapıyorlar. Şimdi bu arkadaşlara ve sevgili Başkanlarına benimde iki çift lafım var. Bursa İl Sağlık Müdürlüğünden ruhsatlı resmi kayıtlı 26 su fabrikası var. Bunların 6 adet mineralli su, 1 adet içme suyu, 19 adet doğal kaynak suyu. Bazı eski firma isimlerini çıkartırsak neredeyse 20’den fazlası yeni marka. Bu yeni markaların hepsi de sizin iktidarınızda kurulmuş ve ruhsat almış firmalar. Bursa’nın 2020 verilerine göre yıllık su ihtiyacı 368,5 milyon m³

Yine 2020 yılında yapılan araştırmalara göre Bursa halkının yaklaşık % 72’si su ihtiyacını şişelenmiş sulardan karşılamakta. Şimdi size soruyorum sevgili Başkan Bursa halkına sizin Belediyecilik anlayışınızın reva gördüğü bu mu? Halkın % 72’si doğal kaynakların dibinde yaşarken su sıkıntısı çekiyor. Sizde kalkmışsınız sms ile fatura ödeyene ödül mü veriyorsunuz? Bursa’nın ve Bursa halkının suyunu üç-beş zengine ruhsatla sat sonrada Dünya Su kaynakları tükeniyor, dikkatli olalım diye günlerdir görsel ve yazılı basında kamu spotu yayınla. Dalga geçer gibi zaten halkın olan suyu halka fahiş fiyat ile sat sonrada sms ile ödeyene ödül ver. Kimin suyunu kime satıyorsunuz? Kimin parası ile kime ödül veriyorsunuz? Tam bir orta oyunu, tam bir tiyatro, tam bir komedi. Son bir detay bilgide paylaşmak isterim. Son ruhsat alanlar ile birlikte sadece İnegöl’de 11 doğal su kaynağı satılmış durumda. Bizim çocukluğumuzda evlerde sular kesilince güven içerisinde güğümler ile doldurup taşıdığımız sokak çeşmelerimiz onlar. Doğal akışında yeraltı su kaynaklarını besleyen sular onlar. Doğal dengenin korunmasında en önemli kaynaklardı onlar. Şişelediniz, sonuç doğal su kaynaklarının buharlaşmasının ve yeraltı sularına takviyesinin önüne geçtiniz. Şimdi de sıkılmadan utanmadan milletin suyunu millete satıp milletin parası ile millete ödül veriyorsunuz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?