İnandılar… Gayret ettiler… Ekip oldular…

İnandılar… Gayret ettiler… Ekip oldular…

“Ve bizim muvaffak olamadığımız hayalimizi gerçekleştirip hem yetkiyi aldılar hemde Bursa’nın ikinci şubesi olarak faaliyete başladılar.” Bursa 2 Nolu Sağlık Sen Birinci Olağan Kongresini gerçekleştirerek sağlık dalında bir ilk için vatan nöbetine başladı. Kongre de Bilal Atik başkan seçildi. Kongreye Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Köse ve İsmail Türk, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Sağlık Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Sabit Karabayır, Türkiye Kamu-Sen Bursa Şube Başkanları, TÜRKAV Bursa Şube Başkanı Muammer Kurnaz, Türk Emekli Sendikası Şube Başkanı Ümit Atasoy katılım sağlarken Divan Başkanlığını Mustafa Köse Divan Katip Üyeliklerini ise Aydın Kuran ve Erol Ertan üstlendi.

Başkan Bilal Atik; “Bugün yeni bir başlangıç için bir araya toplandık. Pandeminin 3’cü dalgasının gölgesinde tüm sağlık çalışanlarımızın her göreve hazır olduğunu belirtmek isterim. Şehrimizin sağlık politikaları ve sağlık çalışanlarının haklı taleplerini hepiniz biliyorsunuz. Burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sağlığımızın değerini bu salgın sürecinde tekrar hatırladık. Türk Sağlık Sendikası sağlık çalışanlarının haklarının daima savunucu olmaya devam edecektir. Bizler göreve gelirken üyelerimiz ve sağlık çalışanları adına her sıkıntıya, zorluk ve çileye talip olarak, yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz düsturuyla çıktığımız bu yolda mücadeleye, çalışmaya ve sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi mücadele edenler her zaman kazanamazlar lakin kazananlar hep mücadele edenlerdir…Bismillah diyerek ilk adımı attığımız, Kutlu ocağın üniversitedeki temeline ilk harcı koyarak yeni bir şube oluşturacağımız Bursa Üniversite Şubemizin 1.Olağan Genel Kuruluna Hoş geldiniz şeref verdiniz. Sözlerime başlarken salgına karşı kahramanca mücadele verirken şehit olan tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, Türk Sağlık-Sen teşkilatına bu kutlu yuvaya geçmişten bugüne kadar hizmet etmiş, katkı sağlamış tüm dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bugün yeni bir yola çıkıyoruz. Çıktığımız bu yolda arkamızda marka olmuş, güçlü Bursa Türk Sağlık-Sen var. Bugün ilk adımı atıp bismillah diyoruz. Bayrağı daha yükseğe, yeni zirvelere ötürme iddiamız var. Bugün güzel bir sayfa açıyoruz. Üniversite hastanemize yeni bir heyecan, çalışanlara yeni bir nefes oluyoruz. Rabbim bizleri utandırmasın, Davaya, çalışana hizmet ederken güç kuvvet versin. Ben Türk Sağlık-Sen’i anlatmaya gerek görmüyorum. Bizim yaptıklarımız, tavrımız ve duruşumuz bellidir.  Çeyrek asrı aşan şanlı mücadeleye herkes şahittir. Bizlerde elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarak sürdürdüğümüz mücadelemizi  artık Bursa Üniversite şube olarak devam ettireceğiz.

Yeni bir şube büyüme ve gücümüze güç katmaktır. Aynı zamanda yeni bir heyecandır. Bunu herkese göstereceğimizden hiç kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmasın. Sorumluluğumuz artmıştır. Üstümüzdeki yük ağırlaşmıştır. Bizler her zorluğun yayında mutlaka bir kolaylık olduğuna inananlarız. Yılmayız, durmayız geride kalmayız. Üniversitede Türk Sağlık-Sen’in şanına yakışır bir şube olacağız. Üniversite hastanesinden çalışan arkadaşlarımızın sorunlarının ve taleplerinin hepsine vakıfız. Aktif bir şekilde çözüm için çalışacağız, acil meselelere hızla odaklanacağız. Sözlerimi fazla uzatmayacağım.  Vakit işe koyulma, yola düşme ve çok çalışma vaktidir. Sizlere Abdurrahim Karakoç’un şu dizeleri ile veda ediyor, Kongremizin Sendikamıza, çalışanlara ve çalışma hayatına hayırlı olmasını diliyor, bugün burada bizlerle olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum.

Ben Milletim uğruna adamışım kendimi

Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir.

Zulüm Azrail olsa, hep Hakk’ı tutacağım

Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.

Haklı Dava Güçlü Sendika Türk-Sağlık Sen e üye olarak bizlere güc verip destek olan bütün üyelerimize ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?