Piyasaların seyri…İşte son durum ve beklentiler…

Piyasaların seyri…İşte son durum ve beklentiler…

Türkiye’de gündem ekonomi, ekonomide de gözler piyasalar ve özellikle döviz kurunda. Piyasalarda neler oluyor, analistler neler öngörüyor? enBursa.com ekibi, Bursa Kapalı Çarşı’nın nabzını tuttu.Dövizdeki hareketlilik haftanın ilk gününde gözleri piyasalara çevirdi. enBursa.com, Bursa Kapalı Çarşı’daydı…

Ekonomik Döviz ve Ekonomi Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş, ‘Bugün ciddi oranda dalgalanmaların olduğu bir piyasayla karşı karşıyayız’ dedi.

Durmuş, Şöyle devam etti:


“Gördüğüm kadarıyla fiyatları yukarıya çıkartan Asya piyasasında olan durum. Dün gece 8,50’lik hareketlilik gördük. Bunu bir takım yabancı yatırımcılardan alışı görüyoruz, yabancı yatırımcılar bu fiyatların yükselmesini sağladı. Bu durumu da fırsat bilen, satış olarak değerlendiren yerli yatırımcılar var.

‘YABANCILARIN ALIŞI, YERLİ’NİN SATIŞI’

Bugün satış konusunda bir talep var. Bugün 7,70 olarak piyasada. Bundan sonrası ise yabancının alışını, yerlinin satışını diyebiliriz. Fiyatlar beklentinin yukarısında bundan sonra 7,50/ 8,50 dalgalanmalar göreceğiz diyebilirim. 8,50 üzerinde kalıcı bir fiyat olursa 9,50 fiyatları görebiliriz. Şuanda piyasayı sakinleştirecek yeni açıklamalara ihtiyacımız var. Bugün ciddi dalgalanmaların olduğu bir piyasayla karşı karşıyayız.”


Döviz buroları elindeki dövizi Türk Lirası’na çevirmek isteyenler nedeniyle oldukça hareketli bir gün geçirirken enBursa ekibi, vatandaşlara da mikrofon uzattı…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?