Eğitim-İş Sendikası, Türkiye genelindeki tüm ilkokullarda, Öğrenci Andı okuma eylemi başlattı

Eğitim-İş Sendikası, Türkiye genelindeki tüm ilkokullarda, Öğrenci Andı okuma eylemi başlattı

Danıştay’ın ‘Andımız’ın okullarda okunmasını yasaklayan kararının ardından ‘okunması’ için dava açıp kazanan ve hemen harekete geçen Eğitim-İş Sendikası, Türkiye genelindeki tüm ilkokullarda, Öğrenci Andı okuma eylemi başlattı. Bugün itibariyle başlanan eylem çerçevesinde Bursa’daki ilkokularda da ilk derse sınıflarda, ‘Öğrenci Andı’ okunarak geçildi.

Danıştay’ın Andımız’ın okullarda okunmasını yasaklayan kararının ardından ‘okunması’ için dava açıp kazanan ve hemen harekete geçen Eğitim-İş Sendikası, Türkiye genelindeki tüm ilkokullarda, Öğrenci Andı okuma eylemi başlattı. Bugün itibariyle başlanan eylem çerçevesinde Bursa’daki ilkokularda da ilk derse sınıflarda, ‘Öğrenci Andı’ okunarak geçildi.

Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Bursa’da da öğrenciler ve öğretmenler, sınıflarda yıllar sonra ilk kez Andımızı okudu. İlk ders öncesi, dün sabah başlayan eylem, eğitim yılı sonuna kadar sürecek. Öğrenci ve velilerin bu uygulamadan çok memnun olduğu bildirildi.

“DAYANAĞI DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA”
Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy, her iki lafından biri ‘milli’ olan AK Parti’nin, milli duyguları pekiştirmesi, ulus olmanın değerini hatırlatması için okullarda okutulan ‘Öğrenci Andı’nı kaldırmasının, Başöğretmen Atatürk’ün izinde olan Eğitim-İş’li öğretmenleri durduramayacağını söyledi. Eğitim-İş olarak daha ilk gün ‘Andımız’ı siyasallaşmış yargıya kurban etmeyeceklerinin’ sözünü verdiklerini hatırlatan Toy, “İşte bu sözümüzün gereğini yaptık. Eğitim-İş’e üye eğitim emekçilerinin mesai harcadığı her ilkokul sınıfında, her sabah Andımız’ı okutacağız. Cumhuriyet alerjisiyle alınan bu kararların Atatürk’ün biz öğretmenlere emanet ettiği öğrencilerimize ve dolayısıyla gelecek nesillere etki etmesine izin vermeyeceğiz. Andımız’ı da, Cumhuriyet’in değerlerini, ilkelerini, kurucularını da padişahlık hasreti çekenlerin inadına öğrencilere aşılayacak ve öğreteceğiz. Bunun dayanağını soranlara ise ‘Damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’ diyeceğiz. Atatürk’ün her zaman güvendiği Türk gencinin, O’nun ‘açtığı yolda, gösterdiği hedefe, hiç durmadan yürüyeceğine’ emin olacak, bu yürüyüşe eşlik edeceğiz. Cumhuriyet karşıtları sinsice olsa da üstlerine düşeni yaptı. Dost düşman bilsin ki biz de yapacağız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?