Yenişehir’de kuracağımız konut kooperatifi ile sorunu ortadan CHP kaldıracak!

Yenişehir’de kuracağımız konut kooperatifi ile sorunu ortadan CHP kaldıracak!

“Geçen yıl Yenişehir belediye başkanı “Yenişehir halkına bir müjdem var. 200 dairelik toplu konut yapacağız.” dedi. Bu doğru bir projeydi.” CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse’yi bu kadar kızdıran söz verilpte bir türlü başlanılamayan konut projesi. Köse; ” Zira Yenişehir gittikçe büyüyen bir kent. Bu büyümeye paralel olarak konut ihtiyacı da artmakta. Ayrıca Yenişehir insanının da standardı yüksek konutlarda oturmaya hakkı var.

Açıklamanın ardından vatandaştan talepler toplanmaya başlandı. 200 daire için yaklaşık 2000 kişi müracaat etti. Müracaatla birlikte her birey Ziraatbankası’na 1000 TL para yatırdı. Toplamda bankada 2.000.000 TL birikti. Bu para bir yıla yakın bankada kaldı. Üzerine faiz getirisi oldu.

Sonraki adımda konut ınşaatı için yer belirlendi. Belirlenen yer Subaşköy’deki kamu arazisiydi.

Daha sonra kura çekimi yapıldı. 200 kişilik talihli belirlendi. Ancak inşaat söylendiği tarihte başlamadı.

Aradan iki yıl geçti. Konutlar yapılacak mı, yapılmayacak mı, yapılacaksa nereye yapılacak, Subaşköy’den vaz mı geçildi, toplanan paralar ve faizi ne oldu. Kurada ismi çıkmayanlara paraları ve faizleri iade edildi mi? Daha bir çok yönüyle bu proje açıklık kazanmaya muhtaç. Projeden tamamen mi vaz geçildi? Kurayı kazanan 200 kişinin hakları korunacak mı?

Bu konuyu sıradan bir inşaat firması veya deneyimli bir inşaat ustası üstlenmiş olsaydı çoktan proje amacına uygun olarak bitirilmişti.
Bir projeyle ilgili tüm süreçleri takip etmek, plana ve amaca uygun olarak neticelendirmek için,

– Vizyon sahibi olmak,
– Ehliyet,
– Liyakat,
– Şehrini ve halkını gerçekten sevmek,
– Hesap kitap bilmek,
– Halkın derdini dert edinmek,
– Halkın ve hakkın yanında olmak,
– Yetenekli ve çalışkan bir ekibe sahip olmak,
– Gerçekten arzulamak,
– Popülizmden uzak olmak,
– Sözünde durabilmek vb. gibi hasletlere sahip olmak gerekir.

Bu manada Yenişehir’deki konut ihtiyacının karşılanması için akılcı, bilimsel, iradeli ve gayretli çalışmalarla, Yenişehir’e Uğurkent Sitesi, Atakent Sitesi, Öncü Sitesi, Umut Sitesi, Ataköy Sitesi, Yeşilkent, Çamlıca sitesi ve Ertuğrulgazi Sitesi’ni kazandıran CHP li geçmiş dönem belediye başkanım Sayın Turhanettin ERGUNAÇ’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 4 ay kadar önce koronadan dolayı yaşamını kaybetti. Kendisini rahmet, minnetle ve şükranla anıyorum. Ayrıca kooperatiflerin bazılarını kurup , şehre modern konutlar kazandıran Sayın Enver TURGUT’a da şükranlarımı sunarım.

Gelinen noktada anlaşılan o ki, ana muhalefet partisi ilçe yönetimi olarak kuracağımız bir kooperatifle, çalmadan, çırpmadan, kimseye ayrıcalık sağlamadan, şehrin icinde büyük bir site inşa ederek şehirdeki konut ihtiyacını çözmek bize kalıyor. Zira barınma ihtiyacı en temel ihtiyarlardandır. Geçmişte yaptık gene yaparız.

Belediye başkanı, kaymakam ve iktidarın yerel temsilcilerinden konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?