Dağ Yöresine İstiklal Madalyası’nın Verilmesi Talebine Vekil Erkan Aydın’dan Tam Destek! “Meclis Kürsüsünden İlk Talepte Bulunanlardanım!”

Dağ Yöresine İstiklal Madalyası’nın Verilmesi Talebine Vekil Erkan Aydın’dan Tam Destek! “Meclis Kürsüsünden İlk Talepte Bulunanlardanım!”

Bursa’nın Dağ Yöresi olarak bilinen Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles’in; Türkiye’nin kuruluş ve kurtuluş döneminde binlerce şehit verdiğinin altını çizen yörenin tanınmış bürokratı İsmail Fedai’nin talebine CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’dan yanıt. Bursa PTT’sinde yıllarca Başmüdürlük görevinde bulunan İsmail Fedai; “Osmanlı’nın son dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda yöremiz binlerce şehit vermiştir. Bölgenin bir evladı olarak bugün Parlemento’da yöremiz Milletvekilleri AK Parti sayın Osman Mestan, CHP sayın Erkan Aydın ve İYİ Partili sayın Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nunda bu konuyu TBMM’de dillendirerek yöremize İstiklal Madalyası verilmesi yönünde talebinde bulunuyorum. İstiklal Madalyası yöreye verilecek en güzel hizmetlerden biri olacaktır.” diyerek bölge Milletvekillerini göreve davet etmişti.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’dan o talebe yanıt geldi. Aydın; “İsmail Fedai ağabeyim ve binlerce Dağ Yöresi hemşerimin bu isteğine duyarsız kalmadım ve 2016 yılında Meclis Kürsüsü’nden bu talebi en üst perdeden dile getirerek “Dağ Yöresi’ne İstiklal Madalyası” verilmesini istemiştim. 4 yıla yaklaşan bir zaman geçmesine Meclis tutanaklarında da birkaç kez kayda geçmesine rağmen ne yazık ki; bu talebe bir yanıt alamadık. Dağ Yöresi insanı narindir. Vatan, Bayrak, Ezan dediğin zaman en ön saflara koşar, cephede en önde savaşır. Dağ Yöremizin her sorununa her meselesine itina ile eğiliyoruz. Bölgenin bir evladı olarak İstiklal Madalyası için tekrar girişimde bulunacağım.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?