Kumla sahilde Altay ve  Seçkin  sitesi civarında neler oluyor?

Kumla sahilde Altay ve Seçkin sitesi civarında neler oluyor?

“Koca beton kütleler denize bırakılıyor , kumsalın doğası bozuluyor. Gemlik belediyesi sorumluluk alanıdır.” Eski Bursalılar Burada Sosyal Medya Platformu Kurucusu Kemal Müezzinoğlu sahil doldurma işlemi ilgili düşüncelerini paylaştı. Müezzinoğlu; ” Plaj iyileştirmesi yapılacak ise , projeli sistemli ve tüm sahili kapsayan uygulama olmalıdır, keyfi uygulama olması durumunda fayda yerine kumsala zarar verecektir. Bir tarafta kum birikirken diğer tarafta kum boşalacaktır, bu nedenle işin bilim ve tekniğine uygun hareket edilmelidir.” sözleri ile uyarısını yaptı
Kıyı kanunu :
Kontrol Madde 19- Kıyılarda, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan alanlarda ve sahil şeritlerindeki uygulamalar ve bunların kontrolü, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler, bu alanlar dışında valiliklerce yürütülür.
İlgili Bakanlıkların teftiş ve kontrol yetkileri saklıdır. Yapılan işlemlerden Bakanlığa bilgi verilir. Kanun kapsamında kalan alanlar belediye veya valiliklerce imar mevzuatına aykırı yapılanmaların önlenmesi amacıyla sürekli denetim altında tutulur. Bu amaçla gerekli tüm önlemler valilik ve belediyelerce alınır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?