Bursa’da kaçak servis kazası! 20 öğrenci…

Bursa’da kaçak servis kazası! 20 öğrenci…

Bursa’nın Kestel ilçesinde dün meydana gelen kaza korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. 4 kişilik okul servis aracından tam 20 kişi çıktı. Üstelik aracın S plakası da yoktu. Yani kaçak servis aracıydı. Olaya Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası’ndan sert tepki geldi. Bursa’nın Kestel ilçesinde dün servis aracı kaza yaptı.

20 öğrenci taşıyan ancak S plakası olmayan araç sürücüsünün Suriyeli olduğu iddia edildi.

Kazada yaralanan olmazken, büyük korku yaşayan öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, 4 kişilik bir aracın kaçak servis aracı haline getirildiğini belirterek, kazayı “Hem kamunun hem de velilerimizin, servisçi esnafımızın haklarını gasp edilmesine sebep ve çok vahim bir durum” sözleriyle değerlendirdi.

16 aydır işsiz servisçi personele de değinen Aydın, şunları söyledi:

“16 aydır işsiz aşsız servisçi esnafı iş beklerken bu ve benzeri hak hırsızları bu cesaretlerini nereden ve kimlerden buluyorlar?”

Kaçak servislere yetkililerin ve velilerin nasıl izin verdiklerine anlam veremediğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

“Tüm eğitim kurumlarımızı ve diğer ilgili kurumları göreve davet ediyoruz. Tüm velilerimizi de. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden çalışma ruhsatı olmayan araçlara en değerli varlıklarımız çocuklarımızı emanet etmemesini rica ediyorum.”

Aydın, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

“Üzücü bir olay yaşadık. Araç kaçak servis aracı ve Suriyeli. 4 kişilik 20 öğrenci çıktı. Buna benzer kişilerden çok var Bursa’da. Velilerimizi bu şekilde tehlikeli ortamda olmasına suskun kalamazdık. İçeride oturma süzeni dahi yok. Ne çabuk unuttuk daha önce buna benzer olaylarda kaybettiğimiz öğrencileri. Yetkililerden dikkatli olmalarını istiyorum ve bu tarz servislere müsaade etmemelerini istiyorum”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?