SANAYİ KENTİ BURSA, TAŞRA MUAMELESİNİ HAK ETMİYOR

SANAYİ KENTİ BURSA, TAŞRA MUAMELESİNİ HAK ETMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, her ne kadar “kapatılmayacağı” açıklanmış olsa da, yaşanan gelişmelerin Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması olasılığının hala var olduğunu gösterdiğini söyledi. CHP’li milletvekilleriyle birlikte Türk Telekom Bursa Bölge Müdürü Hüsnü Canbaz’ı makamında ziyaret eden Karaca, bölge müdürünün bu ay sonundan geçerli olmak üzere emekliye ayrıldığını ziyaret sırasında öğrendiklerini ve hayırlı olsun dileğinde bulunduklarını söyledi.

Karaca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“AKP İL BAŞKANI’NIN YANILTILMIŞ OLMA İHTİMALİ VAR”

“Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nün kapatılıp Bursa’nın da İzmir’e bağlanacağı yolundaki bilgiler üzerine açıklama yapmış ve iktidar partisi il başkanı ve milletvekillerini Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmaması için göreve davet etmiştik.

Basın yer alan haberlerden öğrendiğimize göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve bazı milletvekilleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında görüşme trafiği yaşanmış olup, AKP İl Başkanı Davut Gürkan’ın da bakanlığın bu konuda aldığı resmi bir karar bulunmadığı ve “Alınmamış bir kararın iç yazışmalarının paylaşılması nedeniyle konu gündeme geldi. Konunun yakın takipçisi olduk. Kapanmayacağını bizzat Bakan Karaismailoğlu’na teyit etti” sözleri basına yansımıştır. Öncelikle AKP İl Başkanı Davut Gürkan’a konuyla ilgilendiği için teşekkür ediyoruz. Ancak Sayın Gürkan’ın yanıltılmış olma ihtimali bulunduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Çünkü Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’ndeki işlemler iç yazışmalardan çok öteye geçmiş durumdadır. Zaten uygulama olarak, Bursa Bölge Müdürlüğü henüz resmi olarak kapatılmamış olmakla birlikte, iç işleyiş bakımından fiilen devre dışıdır. Sadece son bir resmi işlem kalmıştır.”

CHP MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE TÜRK TELEKOM’U ZİYARET ETTİK

“Bursa’da bulunan Afyon Milletvekilimiz Burcu Köksal, İstanbul Milletvekilimiz Özgür Karabat, Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin, ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Lale Karabıyık, PM üyelerimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekilimiz Erkan Aydın ile birlikte Türk Telekom Bursa Bölge Müdürü Hüsnü Canbaz’ı makamında ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Bu çerçevede özel sözleşmeli çalışan Hüsnü Canbaz’ın da bu ay sonundan geçerli olmak üzere iş akdinin feshedildiğini ve emekliye ayrıldığını öğrenmiş olduk. Sayın Canbaz’a emekliliğiniz hayırlı olsun dileklerimizi de ilettik.”

3 MİLYONLUK SANAYİ KENTİ BURSA, TAŞRA MUAMELESİNİ HAK ETMİYOR

“Bu son bilgi de göstermiştir ki, birimi kapatılacak bölge müdürlerinin iş akitleri feshediliyor. Anlaşılan o ki, zaten dalında kurumaya terk edilmiş olan Bursa, Samsun ve Kayseri bölge müdürlükleri de bu ay sonu itibarıyla kapatılacaktır. Kamuoyu tepkisi nedeniyle bu işlem bu ay sonunda yapılmasa bile ilk fırsatta yerine getirilecektir. AKP il yönetimini, milletvekillerini bu bilgiler ışığında göreve davet ediyoruz. 3 milyonluk sanayi devi Bursa, herhangi bir taşra kenti muamelesini hak etmiyor, bu böyle biline!”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?