MHP’li Meclis Üyesi’nden Mudanya Belediye Başkanı’na “İstenirse Olabiliyormuş!” Çıkışı…

MHP’li Meclis Üyesi’nden Mudanya Belediye Başkanı’na “İstenirse Olabiliyormuş!” Çıkışı…

“NİLÜFER BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE DERNEKLERDEN KÎRA ALMIYOR İSTENİRSE OLABİLİYORMUŞ!” MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; Türkyılmaz’a CHP’li Belediye’nin pandemi döneminde yapmış olduğu hizmetle yüklendi.
Erden; “Sayın Hayri TÜRKYILMAZ 2014 yılında başlayan Belediye Başkanlığınızın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen Mudanyamıza Dernekler Yerleşkesi kazandıramadınız. Tabi siz de haklısınız YILDIZTEPE gibi asrın projeleri ile uğraştınız. Sağlık olsun. Mudanya’mızın bir Dernekler Yerleşkesi olmasa bile Mudanya Belediyemizin mülklerinde bulunan derneklerimiz var. Takdir edersiniz ki yaşanan koronavirüs pandemi sürecinden derneklerimizde olumsuz etkilendiler. Salgına bağlı olarak derinleşen ekonomik zorluklar Mudanyamızın güzide sivil toplum kuruluşlarını da aidat toplayamadıkları için adeta çaresiz durumda bıraktı. Üstelikderneklerimiz sosyal ve kültürel hayatımıza renk katarken derneğe gelir getirecek etkinliklerini pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle gerçekleştiremediler.
Her ne kadar yeniden normalleşme süreci başlamış olsa da çoğu derneğimiz oldukça zor durumda ve kısa sürede toparlanmaları için Mudanya Belediyemizin desteğine ihtiyaç var.
Sizden isteğim bu derneklerimizin feryadına duyarsız kalmamanız. Alacağınız bir meclis kararı ile belediye mülklerinde bulunan derneklerimizin mevcut kira borçlarının faaliyet yapamadıkları dönemi kapsayan zaman dilimi için alınmaması, varsa diğer borçlarının yapılandırılması ve mevcut yetkileriniz dahilinde ağır yüklerden kurtarılmasıdır. Mudanya Belediyesi Mülklerinde kiracı olan esnafımızdan nasıl kira alınmadıysa dernekler içinde benzer yol izlenmeli diye düşünüyorum. Nilüfer Belediyesi’nin derneklere sağladığı kira almama kolaylığı göz önüne alındığında yapılabilir olduğu aşikârdır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?