Bursa’ya yeni çevre yolu!

Bursa’ya yeni çevre yolu!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’yı yakından ilgilendiren önemli bir konuyu ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın konuya bakışını bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

Bursa’nın sorunlarıyla dertlenen, çözüm yolları için yerel yönetimlere destekten kaçınmayan akademik meslek odalarından öne çıkanı İnşaat Mühendisleri Odası.

İMO uzunca süredir Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentimizdeki yerel yönetim projelerine katkı koymaya çalışıyor.

Mehmet Albayrak Başkanlığı’ndaki İMO Bursa Şubesi, kentsel dönüşümden ulaşıma, üst ölçekli planlama kararlarından kentin çok tartıştığı projelerine kadar çoğu konuda yapıcı muhalefeti ve yol gösterici açıklamalarıyla biliniyor.

Dün meslektaşım Serkan İnceoğlu ile birlikte Başkan Albayrak’ın daveti üzerine İMO’ya uğrayıp, Ulaşım Komisyonu’nun çalışmalarını dinledik.

Yönetim Kurulu Üyeleri Elif Kibar Topçu, Cevat Şahin ile Ulaşım Komisyonu Başkanı Cengiz Duman’dan, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler’deki trafiği rahatlatma adına yürüttüğü çalışmaları görselleriyle birlikte izledik.

İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak, Acemler’deki ilave imalatların ve tüp geçidin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafikte bir rahatlama beklediklerini söyledi. Sahadaki çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kendilerinin de incelediklerini kaydeden Albayrak, buranın gelecekte insan ve araç sirkülasyonu yüksek bir bölge olacağının altını çizdi. Albayrak, kimi eksiklerine rağmen çalışmaları olumlu bulduklarını da vurguladı.

Laf lafı açtı.

Başkan Albayrak, Gürsu’dan başlayıp, Osmangazi’de Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’na bağlanacak yeni çevre yoluna da dikkat çekti. Bu yolun Ulaşım Master Planı’nda yer aldığını ve gözlerinden kaçtığını anlatan Albayrak, taslak aşamasındaki 1/100.000 Ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı’na da işlendiğini, Oda olarak bundan çok hoşnut olmadıklarını vurguladı.

Albayrak, ovayı bir kez daha ikiye bölecek çalışmanın tarım topraklarının azalmasına yol açacağını ve geçeceği güzergahın iki yanında kaçak yapıyı körükleyebileceğine işaret etti.

İMO Ulaşım Komisyonu’nun sadece Acemler ve Ulaşım Master Planı değil, kentin diğer ulaşım projelerine de kafa yorduklarını görmek sevindirici. Bunlardan faydalanmanın belediye başkanlarımız için avantaj olacağını düşünüyoruz.

Bu arada İMO yakın zamanda, Bursa’nın genel sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin ilişkin bir değerlendirme raporu açıklayamaya da hazırlanıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?