Acemler’deki Değişime Bozbey Yorumu!

Acemler’deki Değişime Bozbey Yorumu!

Köşe Yazarı Aysun Karlı’nın Bursa Hakimiyet’deki “Acemler’de Neler Oluyor?” başlıklı yazısına Bozbey’den yoruma açık cevap geldi.

Bozbey;

1-Eğer stadyum ve hastane oraya yapılmamış olsaydı, Bursamız yılların ağaçlandırılmış askeri alanını yeşil alan olarak kazanacak, hem de stadyum yeri yeşil alan kalacaktı. Öncelikle o alanların neden bu hale geldiğini ve sorumlularını tartışmak gerekir.

2- Hâlâ kent merkezinde yoğunluk artıran imar planlarına Büyükşehir onay verdiği müddetçe milyonlar harcanacak olan o baypas yollar bir süre sonra bugünkü günden daha kötü olacak.

3- Acemler’in en önemli sorunu Nilüfer tarafından kavşağa yaklaşmada önemli sorunlar oluşuyor. Teknik insanlar bunu biliyor. Ayrıca yakın çevre yolundan Nilüfer-Mudanya kısmına dönüş yapan araçlar da aynı şekilde trafik sorunu oluşturuyor. Bunun için Nilüfer Köprüsü yanından (Buski bina önünden ya da Nilüfer Çayı kenarından ) bir tünel ve yol ile yakın çevre yoluna bağlanması gerekir. Böylece Nilüfer tarafından gelecek araçlar bu yapılacak yerden yakın çevre yoluna akacak. Acemler kavşağındaki sorun önemli ölçüde azalacak.

Aynen böyle Mustafa Bozbey’in görüşleri.
Bu konuları aktarırken mimar, mühendis olmadığımı belirtmiştim. Teknik uzmanlar, karar vericiler detayları daha iyi bilecektir.
Ama yazarınız olarak şehirdeki her yatırımın toplumsal uyum ve işbirliği içinde daha iyi sonuçlar getireceğine inananlardanım.
Uyarılar, eleştiriler, öneriler her daim önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?