Cumhurbaşkanı her toplantıda muhtarlar mahallesinin cumhurbaşkanıdır diyor ama gelin görün ki Mustafa Dündar bizimle hiç ilgilenmiyor!

Cumhurbaşkanı her toplantıda muhtarlar mahallesinin cumhurbaşkanıdır diyor ama gelin görün ki Mustafa Dündar bizimle hiç ilgilenmiyor!

Osmangazi ilçesine bağlı Kayhan Mahallesi’nde sorunlar bitmek bilmiyor. Eski ve köklü bir mahalle olan Kayhan Mahallesi’nin sakinleri ve muhtar, Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın mahalleyle ilgilenmemesinden ayrıca dertli. Kayhan Mahalle Muhtarı İsmail Tamuroğlu, “Kaymakam atanmayla gelir. Belediye başkanı ise partinin seçimiyle geliyor. Cumhurbaşkanı her toplantıda muhtarlar mahallesinin cumhurbaşkanıdır diyor ama gelin görün ki Mustafa Dündar bizimle hiç ilgilenmiyor. Geçen gün rica ettim bir konu için arayan soran yok. Mustafa Dündar bizi arayıp sormuyor, İçişleri Bakanı arayıp soruyor. İçişleri Bakanı genel sekreterine sürekli arattırıyor isteklerimizi sormak için. Bakan soruyor, kaymakam soruyor ama Mustafa Başkan sormuyor” dedi

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Bursa Osmangazi’ye bağlı Kayhan Mahallesi’nde vatandaşlar dertlerine çözüm arıyor.

Mahallede çocuk parkının olmadığını ve mahallede madde bağımlılarının olduğunu dile getiren vatandaşlar, en kısa zamanda bu sorunların çözülmesini istiyor.

En önemli sorunlardan birinin mahalledeki apartın olduğunu belirten vatandaşlar, mahalle içerisinde apartların olmasını doğru bulmadıklarını dile getirdiler.

“ZABITALARA SÖYLÜYORUZ AMA GELMİYORLAR”

45 senedir Kayhan Mahallesi’nin muhtarlığını yapan İsmail Tamuroğlu, “Her mahallede olduğu gibi Kayhan Mahallesi’nde de sorunlar hiçbir zaman bitmez. Bitmemesinin sebebi de yardımları tam manasıyla görmüyor olmamız. Her gittiğimiz yerden elimiz boş dönüyoruz. Mahallemizde eksikleri de çok. Eksiklerimizi de yaptıramıyoruz. 45 senedir muhtarlık yapıyorum ve çocuk parkım yok. Yakın zamanda bu mahallede madde bağımlıları çok çoğaldı. Mahallemde Boyacıkulluğu Köprüsü var ve orada uyuşturucu ticareti yapılıyor ve aynı zamanda da alkolikler var. Bu mahalleye bağlı Cumhuriyet Caddesi var. Osmangazi Belediyesi oraya dünya çapında güzel bir müze yaptı ama otobüsler bu müzeye gidemiyor çünkü caddenin üzerinde hep hurda var. Buzdolabı, fırın, aşçı ocakları yani ne arasanız var. Bunlar atılacak olan mallar. T3 hattı bile zor geçiyor bundan. Kimse bir şey demiyor. Vatandaşlar tretuvarlarda yürüyemiyor çünkü her yer otopark. Kişi tretuvardan araçla yola iniyor. Bu eksiklerimiz çok fazla. Zabıtalara söylüyoruz ama gelmiyorlar. İlgileneceğiz diyor, ilgilenmiyor. Zabıta biraz ilgilense daha güzel olacak. Mahalleli çocuk parkını çok istiyor” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE KAYHAN CAMİ’SİNİN ETRAFINDAKİ AĞAÇLARIN BAKIMLARINI YAPMIYOR”

İsmail Tamuroğlu, “Mahallemizde dilenciler çok çoğaldı. Mahalle sakinleri çok şikayetçi, beni arıyorlar ne oldu diye. Dilenci olsalar yine iyi. Girip dileniyor, akşam olunca taksiyle evine gidiyor. Bunların dışında eski tekel binası yıkıldı. Recep Altepe orayı yıktı ve yıkarken de iki katlı otopark yapacağım dedi. Özel idare orayı ücretsiz otopark yaptı ama temizlenmiyor. Bu otopark bakımsız olmasın diyoruz. Kayhan Çarşısı’nın yönetimine verilsin az bir miktarla biz çalıştıralım diyoruz. Kayhan Çarşısı ile ilgili de problem var. Bu çarşıya gelen herkes kebapçılardan çok şikayetçi. Hafta sonu zabıta gelmiyor çarşıya. Neredeyse elinizden tutup sizi içeriye çekecekler. Şikayet ediyoruz, zabıta geliyor, çay ve kahve içip gidiyor. Bu caydırmaz. Ceza yazılması gerek. Uzun zamandır bu soruna çözüm bulamıyoruz. Virüsten dolayı ceza evlerini boşalttılar. Bu çıkanlar bizim mahallemizdeki vatandaşlarımızı rahatsız ediyor, köprü altında yatıyor. Buna da bir çözüm istiyoruz. Mahallede eski evler çok fazla. Bir ev var, bugün yarın çöktü çökecek. İçine madde bağımlıları giriyor. Geçen gün bir tanesi içinde ateş yakmış oturuyor. Ev bir tutuşsa mahalle yanacak. Bu evlerin yıkılması lazım. Belediye Kayhan Cami’sinin etrafındaki ağaçların bakımlarını yapmıyor. Mahallede hurdacı dükkanı var. Büyük, küçük ne çalarsa hepsini bu dükkana getiriyor. Tretuvarlardaki demirlerin yarısı kırıldı. Sağlam hiçbir şey yok. Yıkama yağlama var giriş-çıkışın olduğu sokakta. Buna bir çözüm bulamadık. Adam tretuvara araç koyuyor, geçemiyorsunuz. Geçen gün zabıtamız Ahmet Dai Cami’sinin yanında bir ev yıktı. Yıktı ama bir daha ilgilenmedi. Ceza evinden çıkan birisi orayı kendisine otopark yapmış, kimseye sormadan. 45 senedir muhtarım. Hiç değişmedi. Demek ki bir şeyler yapıyorum ki vatandaş beni seçiyor. Ben halka hiçbir şey vermesem sevgi veriyorum. Büyükle büyük, küçükle küçük olurum ben. 31 yaşında muhtar oldum ben. O zaman en genç muhtar bendim. Şimdi de İstanbul haricinde Marmara’da en eski muhtar benim” ifadelerine yer verdi.

GELİN GÖRÜN Kİ MUSTAFA DÜNDAR BİZİMLE HİÇ İLGİLENMİYOR”

İsmail Tamuroğlu, “Mahallede Roman kardeşlerimizle beraber yaşıyoruz. Çok şükür hepsi harika insanlar. Hiçbir sorun yaşamıyoruz onlarla. Sorunlarımız hep gündemi ilgilendiren sorunlar. UEDAŞ hala daha mahallemize girmedi. Neden girmedi bilmiyorum. 45 senedir bu işi yapıyorum ve bu sürede bir sürü kaymakam ziyaretime geldi. Şu anki kaymakamımız da çok iyi. Hep arar halimi hatırımı sormak için. Mustafa Başkan ise bizimle hiç ilgilenmiyor. Kaymakam atanmayla gelir. Belediye başkanı ise partinin seçimiyle geliyor. Cumhurbaşkanı her toplantıda muhtarlar mahallesinin cumhurbaşkanıdır diyor ama gelin görün ki Mustafa Dündar bizimle hiç ilgilenmiyor. Geçen gün rica ettim bir konu için arayan soran yok. Mustafa Dündar bizi arayıp sormuyor, İçişleri Bakanı arayıp soruyor. İçişleri Bakanı genel sekreterine sürekli arattırıyor isteklerimizi sormak için. Bakan soruyor, kaymakam soruyor ama Mustafa Başkan sormuyor. Kaymakamımızdan durumu olmayan bir aile için kömür rica etmiştim. Birkaç gün sonra aradılar beni ve kömür verdikleri evi söylediler. Çok mutlu oldum. Kaymakam Erzincanlı, Mustafa Dündar Bursalı. Yaparsa Bursa’ya yapacak. Nasıl müzeyi yaptı, ara sıra da bize sorsun bir ihtiyacınız var mı diye. Randevu alabilelim en azından. Seçim zamanı randevu alabiliyoruz, seçimden sonra ulaşamıyoruz” dedi.

“BEN KENDİM BİZZAT BELEDİYE BAŞKANINA SÖYLEDİM”

Mahalledeki pansiyondan rahatsızlık duyduğunu dile getiren bir vatandaş, “Ailelerin arasına ve bu tarihi mahalleye yapılmış en büyük yanlışlık mahalle arasına apartların verilmesidir. Biz bu durumu muhtarımıza da ilettik. Uyuşturucu, kızı evden kaçan ve fuhuş bu mahallede. Bu mahalleye yakışmıyor bu durum. Ben kendim bizzat belediye başkanına söyledim. Telefon numaramı aldı ama bir geri dönüş olmadı. Caminin yan tarafına apart olmaz. Bir tarafı cami, bir tarafı külliye, bir tarafı kütüphane. Burada apart olmamalı. Eğitim kurumu açarken bir ton inceliyorlar. Apartları da böyle incelesinler. Güzel bir otel yapsın tamam diyelim ama gece 4’te kadın camdan çıkıp kendimi atacağım diyor. Geceleri adamların ellerinden kadınları kurtarmaktan bıktık. Çocuk yetiştiriyoruz biz de. Bir tarafta fuhuş bir tarafta esrar var. Bir dünya problem. Çoğu eski mahalle sakini taşıyor ve haklılar. Burası çarşı, bir sürü insan buradan ekmek yiyor. Gelin görün ki bütün pis işler bu mahallede. Doğan Bey’i boşaltacağız diye herkes bu güzel mahalleye geliyor Burası 600 yıllık mahalle” diye konuştu.

“EN UFAK RÜZGARDA DİREK ÜSTÜMÜZE DÜŞECEK DİYE ÖDÜMÜZ KOPUYOR”

Diğer mahalle sakinleri ise “Mahallemizde bir elektrik direği var. Senelerdir söylüyoruz kimse gelip ilgilenmiyor. En ufak rüzgarda direk üstümüze düşecek diye ödümüz kopuyor. Sallanıyor sürekli, hiç sağlam değil. Mahallede olan apartı istemiyoruz çünkü fuhuş yapılıyor. Çocuk parkımız yok. Senelerdir bunu da istiyoruz ama ilgilenen yok. UEDAŞ-Limak Enerji mahallemize gelsin istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?