Bursa’da şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

Bursa’da şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

Bursa’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Tayyare Kültür Merkezi’nde “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni” düzenlendi. Törende şehit yakınları ve gazilere madalyaları Vali Yakup Canbolat tarafından takdim edildi.Törene Tayyare Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program Devlet Övünç Madalyası alacak şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat şöyle konuştu:


“Vatanımız, milletimiz ve bayrağımızın uğruna seve seve canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizin yakınlarına ve yine bu uğruna canlarını ortaya koymuş kahraman gazilerimize verilecek devlet övünç takdim madalyası takdim törenine hepiniz hoş geldiniz. Bugün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Gurur yıl dönümünde şehitlerimize ve gazilerimize duyduğumuz saygı şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek üzere şahadet ve gazilik bayrağını ecdadından devir alan kıymetli yakınlarına kahraman gazilerimize devlet övünç madalyası için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

“BİZİM TOPRAKLARIMIZ DÜNYA’NIN EN KIYMETLİ TOPRAKLARIDIR”

Bizler büyük bir milletin ferdiyiz. Şanlı tarihimiz zaferlerle, kahramanlarla ,fedakarlıklarla dolu tertemiz bir ecdadın torunlarıyız. Bu toprakların her bir santimi mübarek şehitlerin kanlarıyla sulanarak vatan kılındı.
Bizim topraklarımız ucuz kıymetsiz topraklar değil. Bizim topraklarımız dünya’nın en kıymetli topraklarıdır. Bizi bu topraklardan söküp atmak isteyenler var. Tarih boyunca bizler ecdadımız gibi kıyamete kadar Türk İslam toprağı olarak muhafaza etmek için mücadelemize devam edeceğiz. Bizim inancımızda şehitler ölmez. Ailelerine gurur geleceğimize umut Türk milletine hayat veren yurdun dört bir yanındaki hatıraları ile şanlı tarihimize vatan severliğin en guzide örneklerini yazdırmışlardır. Şair ne güzel söylemiştir ; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

“MİLLETİMİZ ŞEHİT VE GAZİLERE HER ZAMAN MİNNETTAR KALACAKTIR”

Şanlı tarihinde hiç kimsenin esaretini boyun eğmeyen milli  manevi  değerlerimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için uğruna bedel ödedikleri değerleri korumak her bir Türk vatandaşın boynunun borcudur. Milletimiz şehitlerimize ve gazilerimize her zaman minnettar kalacaktır. Şühedaya bizden ayıran ecel kalplerden asla ayıramayacaktır. Kutsal emanet olan Türk vatanı Allah’ın izniyle ilelebet yaşayacaktır. Şehit olmak her birimizin hayalinde ve duasında olan yüce bir makamdır. Milletimize bütünlüğümüze saldıran düşmanlar yüreğinde şehit arzusu yatan kahraman milletimizin tokatıyla her daim tarh uman olmuştur. Aziz şehitlerimizin değerli aileleri ve çok kıymetli gazilerimiz sizler aziz şehitlerimizin yadigarı olarak her zaman başımızın tacısını. En değerli varlıklarınızı ülkemiz için feda ettiniz. Sizlerin acılarını hafifletmek hayatlarınızı kolaylaştırmak bizlerin en önemli görevidir. Peygamberlikten sonraki en kutlu mekan olan şahadet derecesine kavuşmuş şehitlerimizi rahmetle anıyor. Kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum. Vatanımızı ve milletimizin bölünmez  bütünlüğü uğruna gösterdikleri fedakarlığın nişanesi  olarak sayın Cumhurbaşkamız adına vereceğimiz, Devlet Övünç Madalyası almaya hak kazanan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi tebrik ediyorum. 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa kemal Atarük olmak üzere ve bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor aziz hatırları önünde eğiliyor hepinize saygı ve sevgimizi sunuyorum.”


Konuşmaların ardından 2 şehit yakını ile 8 gaziye madalyaları Vali Yakup Canbolat tarafından tevcih edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?