3 kilometrelik bir mesafe adeta patates tarlası!

3 kilometrelik bir mesafe adeta patates tarlası!

“Yenişehir, İnegöl arasındaki yolun bozuk hali, burayı kullananların ortak şikayeti hâline geldi.” CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse asfaltlanmayan köy yollarını sosyal medyasına taşıdı. Başkan Köse; ” 3 km’lik bir mesafe adeta patates tarlası.

Subaşı ve Söylemiş arası. Bu yolu kullanıyorsanız yolun bitiminde arabanızdan inip, mideniz ağzınıza gelmediyse bile eksoz borusunu veya stepnenizi kontrol edin. Zira sarsıntıdan düşmüş olabilirler. Camlarınızı mutlaka kapatın ki ciğerlerinize toz dolmasın.

Bu yol İnegöl ve Yenişehir’i bir birine bağlamasının yanında İnegöl mobilyasını İstanbul’a ulaştıran yol. Trafik çok yoğun olmasına rağmen bir türlü bitirilemedi. Gerçi Yenişehir’de hangi sorunu çözdünüz ki.

Bir de Yenişehir- Bilecik yolu var. Her sene iktidar partisi yöneticileri “Sözleşme tamam. Bu yıl sonu mutlaka kurdeleyi kesip, yolu açacağız, Yenişehir’e hayırlı olsun ” derler.

Her defasında da bu söylem havada kalır. Ancak bu proje de bu iktidar döneminde bitecek gibi değil. Bitirme iradesi ve niyeti yok. Her iki güzergah da yaklaşık yarım saatlik mesafe. Benzer bir hikâyede Bursa-Yenir-Bilecik demiryolunda yaşanıyor.

Hızlı tren projesi yavaş işliyor yada işlemiyor. Bakanların söylemlerine göre çoktan bitmiş olmalıydı. İktidar hep vaad ediyor ama yapmıyor. Yenişehir ile İnegöl arasına 3 km yol yapmayanların, hızlı tren projesini yılan hikayesine çevirenlerin uzaya yolculuktan bahsetmesi gülünç oluyor.

Siz millete yol yapamıyorsunuz. Ama kendi yolunuzu yapıyorsunuz. Bazı köylere sıcak asfalt, duble yol, Bilecik ve İnegöl yolları patates tarlası. Bu arada Kirazlıyayla’daki madene Demirboğa üzerinden yeni bir yol açıldı. Buradaki hassasiyet ve cabukluğu şehirlerarası yollarda niye göremiyoruz?

Akp ilçe başkanına tavsiyem, ” Lütfen bakanlarınıza inanıp ta projeler için bitiş tarihi vermeyin yoksa mahcup oluyorsunuz. İnandırıcılığınız yok oluyor!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?