Kadınlar İçin En Çekici Fiyat: 59,9 TL

Kadınlar İçin En Çekici Fiyat: 59,9 TL

Pandemi döneminde her 10 çalışan kadından sekizinin öğle tatilini sanal vitrinlerde turlayarak geçirdiği, ürün fiyatları 59,9 – 69,9 TL arasında ise alışverişin kadınlar için dayanılmaz halde çekici hale geldiği belirlendi.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 18-45 yaş grubundaki çalışan kadın üyelerinin bir kısmı arasında pandemi dönemindeki alışveriş alışkanlıklarına ilişkin anket düzenledi.

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral’ın açıkladığı ankete göre, kadınlar dijital mağaza ziyaretlerinde en yoğun mesaiyi öğle tatillerinde harcıyor. Her 10 çalışan kadından sekizi öğle tatilinde sanal vitrinleri turluyor.

10 çalışan kadından altısı akşam evde de internette alışveriş sitelerini ziyaret ederken, üçü öğle saatleri dışında da mesaide alışveriş aktivitelerini sürdürüyor.

EN FAZLA ALIŞVERİŞ PAZARTESİ GÜNLERİ

Sanal ziyaretlerin alışverişle sonlandığı günlerin başında Pazartesi geliyor. Çalışan kadınlar hafta sonu evde beğendikleri ürünleri, ilk iş gününde mesai arkadaşlarının da görüşünü aldıktan sonra satın alıyor.

Pazartesi gününü, sırasıyla Pazar, Cumartesi ve Cuma günleri izliyor. Çalışan kadınların en az online alışveriş ettikleri günler ise Salı, Çarşamba ve Perşembe.

Çalışan kadınların yüzde 65’i internetten giyim eşyası alıyor. Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri alanların oranı yüzde 45. Kadınların olmazsa olmazı ayakkabı ve çanta alanların oranı ise yüzde 30. Her 4 kadından biri market alışverişini internetten yaparken, internetten satın alınan diğer ürün grupları ise teknolojik cihazlar, hobi–kitap, müzik, çocuk giyimi olarak sıralanıyor.

EN ÇEKİCİ FİYATLAR

Kadınların yüzde 40’ı için özellikle giyim eşyasında en cazip ürünler fiyatı 59,9 TL olanlar. 69,9 TL fiyatlı ürünleri çekici bulanların oranı da yüzde 25; fiyatları 70-100 lira aralığındaki ürünleri çekici bulanların toplam oranı ise yüzde 20. Kadınlar, fiyatı 50 TL’nin altındaki ürünler için temkinli davranıyor.

PANDEMİ ÖNCESİ İLE KIYASLAMA

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, anket sonuçlarını pandemi öncesi ile kıyaslarken, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve evde çalışma uygulaması nedeniyle dijital mağazaların kadın müşteri sayısında önemli artışlar olduğunu söyledi.

Alışverişin kadınların vazgeçilmez tutkusu olduğunun altını çizen Kayral, “Pandemi öncesinde öğle tatilleri, kadın kadına ya da arkadaş gruplarıyla çarşı, mağaza, AVM gezileriyle geçerdi. Pandemi, bu aktiviteleri sınırlayınca alışverişler internet üzerinden yapılmaya başlandı. Önceki anketlerimizde, çalışan kadınların online alışverişlerini ağırlıklı olarak Çarşamba ve Perşembe günleri yaptığını belirlemiştik. Genellikle, hafta sonu tatili ya da seyahatine yönelik alışverişti bunlar. Bu aktiviteler pandemi nedeniyle askıya alınınca Cuma günü market ürünleri, Cumartesi ve Pazar günleri ise diğer tüm ihtiyaçlar için internetten alışveriş yapılmaya başlandı Pandemi öncesi Cumartesi ve Pazar günleri online alışveriş aktivitesi neredeyse sıfır oluyordu” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?