‘HEKİMLER SÖYLÜYOR’ PROJESİNİN BENZERSİZ HİKAYESİ

‘HEKİMLER SÖYLÜYOR’ PROJESİNİN BENZERSİZ HİKAYESİ

Bursa Tabip Odası Sağlık Gündemi podcastine konuk olan Dr. Özlem Kaya, çıkardıkları Hekimler Söylüyor isimli albümlerin geliriyle kız öğrencilere burs verdiklerini söyledi. Müziğe gönül veren yüzlerce hekimin bir araya gelerek yayınladığı “Hekimler Söylüyor” albümleri, hem hekimlerin sanata uzanan hayallerine hem de albümlerin geliriyle oluşturulan burs fonuyla tıp eğitimi alan kız öğrencilerin hayallerine ışık oluyor.

Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcastinin bu haftaki bölümünün konukları Uzm. Dr. Özlem Kaya ve BTO eski Başkanı Dr. Güzide Elitez oldu.

Özlem Kaya ve Güzide Elitez, yurdun dört bir yanından müziğe gönül vermiş hekimlerin bir araya gelerek oluşturduğu, Türkiye ve dünyada bir benzeri olmayan “Hekimler Söylüyor” projesi ve albümü üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Tıp eğitimi alırken aynı zamanda konservatuarda da okuduğunu dile getiren Özlem Kaya, Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Ahmet Özhan gibi isimlerle sahneye çıktığını söyledi. Hekimler Söylüyor’un, bütün hekimlerin solist olarak yer aldığı dünyadaki ilk ve tek albüm olduğunu belirten Dr. Özlem Kaya, yüzlerce hekimi bir araya getirerek “müziğin şifa gücünü” hareket geçirdiklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Hekimler Söylüyor projesi yalnızca hekimlerin müzik serüveninin benzersiz bir hikayesi olmakla kalmazken, gençlerin geleceklerine ve hayallerine de ışık oluyor. Uzm.Dr. Özlem Kaya, proje kapsamında 2 CD albüm yayınladıkların, albümlerin satışından elde edilen gelirlerin, pandemi sürecinde yaşamını yitiren hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının anısına Türk Eğitim Vakfı (TEV) bünyesinde oluşturulan “Hekimler Söylüyor” burs fonuyla geleceğin hekimleri olan kız öğrencilerin eğitimine aktarıldığını söyledi.

Podcast yayınında şarkı da seslendiren Dr. Özlem Kaya, müzikseverlerin albümlere https://shop.hekimlersoyluyor.com adresinden ulaşabileceklerini söyledi ve ekledi: “Albümlerimizi alıp dinleyerek hem keyifli vakit geçirebilir hem de genç hekim adaylarımızı destekleyebilirsiniz.”

PODCAST YAYINLARI NASIL DİNLENEBİLİR?

Bursa Tabip Odası podcastlerini, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Deezer, Spreaker gibi uygulamalar ile www.bto.org.tr web adresindeki Podcast sayfası üzerinden takip edilebilir, dinlenebilir. Cep telefonuna App Store ya da Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilecek Spotify, Apple Podcasts ya da Google Podcasts gibi uygulamalardan birisi kullanılarak yayınlara ulaşılabilir. Uygulama içinde “Bursa Tabip Odası” ya da “Sağlık Gündemi” araması yapılarak podcast kanalı ve yayınlar bulunabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?