MHP’li Meclis Üyesi; “Reklamdan Fırsat Bulursan Bu Soruların Cevaplarını Bir Zahmet Sizden Bekliyorum!”

MHP’li Meclis Üyesi; “Reklamdan Fırsat Bulursan Bu Soruların Cevaplarını Bir Zahmet Sizden Bekliyorum!”

“SAYIN TÜRKYILMAZ CEVAP VERMEMEK DE BİR YÖNTEM ANCAK 26.372 SEÇMEN VE AİLESİNE VEKALETEN SORDUKLARIMA CEVAP VERMİYORSUNUZ!” sessizliğini bozdu. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Hürriyet Bursa’ya verdiği röportaj sonrası Mudanyalıların cevap beklediği soruları sordu.

Meclis Üyesi Erden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

“MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI
SAYIN HAYRİ TÜRKYILMAZ

Reklamlardan fırsat bulduğunuzda aşağıdaki konularda kamuoyunu bilgilendirmenizi rica ediyorum.

1. YILDIZTEPE PROJESİ
13 milyon TL bedelle 1. etabını ihale ettiğiniz projenin kapsamı nedir? Kaç etap vardır, toplam projenin kapsamı nedir? İlk etap için 13 milyon TL öz kaynaklardan mı krediyle mi karşılanmakta? Projenin toplam maliyeti ve tamamlanma süresi nedir? Proje tamamlandığında!!!  Mudanya ya ekonomik ve sosyal anlamda hangi süreçte ne katacak? Yıldıztepe’ye gidecekler hangi yolu kullanacak? Takribi 20 milyon yatırım daha elzem birkaç projede kullanılsa daha iyi olmaz mıydı?

2.  KAPALI PAZARYERİ
Yıllarca önce iki pazarcı odasının yetki anlaşmazlığını içeren bir mahkeme kararını referans alarak, söz konusu kararda pazaryerinin kapatılması konusunda bir hüküm bulunmamasına rağmen yenisini yapmadan mevcudu kapattınız. Mudanya halkı ve esnaf her türlü olumsuz şartlarda üçüncü kışı yaşıyor. Bu alanda turizm dışında bir faaliyette bulunulamaz dediniz hurda kağıt plastik deposu yaptınız. Son dönemde iş büyüdü hurda metalde toplamaya başladınız.

3.  FUAR KONGRE MERKEZİ
Hali hazırda resimden başka bir veri yok.

4.  SOĞUK HAVA DEPOSU
Hali hazırda resimden başka bir veri yok.

5.  ÖĞRETMEN EVİ
Tadilatı sürüyor ancak bugüne kadar ne amaçla kullanılacağına dair somut bir bilgi kamuoyuna yansımadı. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da halkımızın beklentileri boşa çıkmaz inşallah.

6.  KAPALI HAVUZ
Pandemi sürecinde kullanıma açılmaması gerekliliği hepimizin malumu. Ancak Büyükşehir den devir alındığı günkü ile mukayese edildiğinde halihazırda fiziksel durumunun iyi olmadığı ortada. Kapalı bir tesisi korumaktaki yetersizlik, açıldığında doğru işletilmesi konusunda güven vermiyor. İnşallah yanılırız.

7. CEMEVİ
2014 seçim çalışmasında söz verdiniz. Acemilik dedik, samimi söz verdi yapamadı. 2019 seçim çalışmasında inşaat ruhsatı hazır seçimden hemen sonra temel atacağız dediniz. 2020 mecliste konu hakkında verdiğimiz soru önergesine cevabınız ‘Belediyeler cemevi yapamaz’. İlk dönem acemilik demiştik ikinci dönem sözünüzün takdiri kamuoyunun.

8.  ARSA SATIŞLARI
Arsa satarak tahsil edilen paraları bankada vadeli mevduat olarak tutup mudanya ya faiz geliri ile para kazandırdığınız ifadenizi hayretle karşıladım. Bir süre sonra ana para ve faizi birleştirdiğinizde satılan gayrimenkulü yerine koyamayacağınızı bilmiyorsanız, sizi bırakın vah Mudanya’nın haline. Biliyorsanız ve bu söylediğinizi yapmadıysanız yine vah Mudanya’nın haline. 2014 seçim döneminde hiçbir şey satmayacağım hatta satılanları geri alacağım dediğinizi hatırlatma konusu bayatladı, o konuya hiç girmiyorum.

9.  BELEDİYENİN SGK, MUHTASAR, KDV BORÇLARI
6 ay önce 11 milyon civarında Belediyenin ödeyemediği borçlar için Mudanya’nın arsalarını takas etmek veya satmak üzere meclisten yetki almıştınız. Bu borçlar ödendi mi?

Anlaşılan pandemi sürecinde güzel gelir sağladınız. İhtiyaç dışı paraları vadeli banka hesabında tutuyorsunuz.

10.  BELEDİYE ŞİRKETİNDEN ALINAN HUZUR HAKLARI
Bir şirketin yönetim kurulunda görev almak sorumluluk, çalışma gerektirir ve atılan imzaların riskleri vardır. Bu nedenle yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı adında bir maaşları olur. Ama arkadaş yüreğiniz mi yandı? Belediyenin şirket devir aldığı ilk ay henüz bir icraat ortaya koymadan herhangi bir katma değer yaratmadan Belediye Başkanı ve birkaç belediye meclis üyesine 4 bin, 5 biner lira maaş bağlamakta nedir. İnsaf yahu. Bu söylentiyi daha öncede dile getirmeme rağmen bir cevap alamadım. Sükût ikrardan gelir.

11. SOKAK HAYVANLARI KÖYÜ
2020 Yılında temelini atacağınızı bildirdiğiniz projeden bir gelişme olmadı.

12. BELEDİYE BİNASININ DURUMU
Bu konuda sizi takdir ediyorum. Riyayı, yapmacık işleri sevmezsiniz !! Belediye binası Mudanya’nın genel durumunu yansıtıyor. Bu konuda hemfikiriz.

13. BADEMLİ KREŞ
Doğru bir iş yaptınız. Onunda yanlış yerde yaptınız. Neyse 1, 0’dan iyidir diyelim.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?