Beşyol’daki dönüşüm projesi ne durumda?

Beşyol’daki dönüşüm projesi ne durumda?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, geçen hafta bir okurunun şikayet mektubuna Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın verdiği cevabı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki hafta bu sütunlarda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol’daki 11 dönümlük arsası üzerinde gelir ortaklığı yöntemiyle başlayan kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir okur mektubuna yer vermiştik.

Okurun, söz konusu şantiyede işlerin ağır gittiğini belirtmesi ve karşıdaki Tuna Mahallesi’nde de dönüşüm beklentisini dile getirmesi üzerine, eksik olmasın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan önceki akşam bir bilgilendirme geldi.

Başkan Aktaş, Beşyol’daki dönüşüm projesinde, ‘hummalı bir çalışma’ yürüdüğünü ifade etti ve bunu da aşağıdaki gönderdiği fotoğraf ile pekiştirdi.

Hafriyat çalışmasının sürdüğü şantiyede işlerin planlandığı gibi yürüdüğüne dikkat çeken Başkan Aktaş, devamında şunları da ekledi:

“Birileri şakır şakır parayla kamulaştırma yapacağımızı zannediyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Aktaş, “Orada beklenti şu; belediye çağırsın, fazla fazla para ödesin. Öyle bir şey yok” ifadelerine de yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Demiryolualtı’nda uyguladığı lokal kentsel dönüşüm projelerinden birini geçtiğimiz aylarda ihale yöntemiyle yükleniciye vermişti.

Yüklenici firma ise şantiyesini kurup, proje alanında hafriyata başlamıştı.

Başkan Aktaş’ın üzerinde hassasiyetle durduğu dönüşüm alanındaki projenin bitmesiyle birlikte devamındaki adalarda da çalışma yapılması bekleniyor.

Yıldırım Belediyesi ile birlikte de dönüşüm projeleri yürüten Büyükşehir Belediyesi, böylesi lokal alanlarla Bursa’nın eski, çürük konut stokunun yenilenmesine öncülük ediyor.

Aktaş’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Sıcaksu ve Akpınar’ın dönüşümü için de çabaları sürüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?