AK Parti Bursa’da Yeni Vizyon!

AK Parti Bursa’da Yeni Vizyon!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda Davut Gürkan sonrası yaşanan gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Pazartesi akşamı… AK Parti’nin kuruluşunda harcı olan, Bursa yapılanmasını kuran, milletvekili, Grup Başkanvekili ve 3 farklı bakanlıkta 10 yılı aşkın süre Bakanlık yapan Faruk Çelik’in yeni İl Başkanı Davut Gürkan’ı ziyaret fotoğrafları sosyal medyada yer aldı.

Çelik o akşam İl Yönetim Kurulu toplantısına katılıp değerlendirmeler yaptı.

Dahası…

Refah ve Fazilet partileri il başkanlığı yapan, 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden 2 kez Yıldırım Adayı olan Çelik genel siyaset gibi yerel siyasetin derinliklerini de biliyor.

O bakımdan…

Pazartesi akşamı katıldığı AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısında yalnızca değerlendirme yapmakla kalmadığı, bazı uyarılarda da bulunduğu anlaşılıyor.

Dün de…

Eski il başkanlarından Nagip Vardar ile 2 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen tek isim olan Recep Altepe’nin ziyaretleri yansıdı.

Bu ziyarette…

Altepe döneminde Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı olan Bayram Vardar ile yakın çalışma ekibinden Abdülkadir Karlık da vardı.

Bildiğimiz kadarıyla…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan kongre sonrası “hayırlı olsun” ziyareti için randevu isteklerini bekletiyordu. Kabuller kademeli geçişin işareti oldu.

Fakat…

Bu ziyaretlerle Gürkan modeli siyaset de ilk ipuçlarını vermiş oldu.

O da şu:

Davut Gürkan, partinin eskileriyle yenilerini buluşturup kaynaştırmayı öncelik belirlerken, eskilerin deneyimini önemsediğini ve onlardan yararlanmak istediğini de gösteriyor.

Nitekim…

Görüşmeleri de tek başına yapmıyor, birim başkanı olan yönetim kurulu üyelerini de işin içine katıyor. Hatta, Faruk Çelik’te olduğu gibi, doğrudan İl Yönetim Kurulu toplantısında ağırlıyor.

Şunu da biz ekleyelim:

Tanıdığımız için biliyoruz. Fotoğrafın parçalarını birleştirmeden, altyapısını güçlendirmeden sahaya çıkmaz, çıkınca da belirleyici olur.

Farkı da bu zaten.

Cumhur İttifakı ziyareti

Kongresini 1 Şubat’ta yaptı. Sonra yönetimde görev dağılımıyla Başkanlık Divanı ve politika başkanlarını belirledi.

Hazırlık sürecinde…

“Hayırlı olsun” ziyareti için randevu isteklerini bekleten AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, siyasi kabullere dar kapsamda başladı.

Öncelikli görüşme de Cumhur İttifakı ortağı MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’yla gerçekleşti.

Bursa’daki ortak çalışmaları ele aldılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?