T2 Hattı İmalatı Trafiği Kilitledi! Bursa’da Kent Meydanı’nda Başlayan Araç Konvoyu…

T2 Hattı İmalatı Trafiği Kilitledi! Bursa’da Kent Meydanı’nda Başlayan Araç Konvoyu…

Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemi Bursa’nın kuzeyi ile buluşturacak projesi olan T2 tramvay hattında eksik imalatların tamamlanması çalışmaları devam ediyor. T2 hattının T1 hattına bağlanması için T1 seferine ara verilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kenti demir ağlarla örme hedefleri doğrultusunda projelendirdiği Kent MeydanıTerminal tramvay hattında eksik imalatların tamamlanması için yapılan ihale kapsamındaki çalışmalar hızla devam ediyor. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğunda 11 istasyonlu T2 hattının, T1 hattına entegrasyonu çalışmalarının 3 etap halinde yapılması planlandı. Çalışmaların birinci etabında makas montajı ve katener direği imalatları yapılacak.

Bu kapsamda Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin İstanbul Caddesi’ne bağlanan bölgesi trafiğe kapatıldı. Bu çalışmalar trafik de yoğunluğa neden oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı-Terminal arasında projelendirdiği T2 tramvay hattı, bir türlü tamamlanamadı. 2018’te tamamlanması hedeflenen projenin T1 (İpekböceği) hattına entegrasyonu için başlatılan çalışma kapsamında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin İstanbul Caddesi’ne bağlanan bölgesi trafiğe kapatıldı. Uluyol ve Gazcılar caddelerini 1 saati aşkın sürede geçen sürücüler bitmeyen trafik çilesine tepki gösterdi.

Bursa’da Kent- meydanı-Terminal arasında çalışması planlanan T2 Tramvay Hattı, kentin tamamlanması en fazla geciken projelerinin başında geliyor. T2 hattının T1 hattına entegrasyonu için 3 etapta yapılacak çalışmalar kapsamında T1 hattı (İpekböceği) seferlerine ara verilmişti. Çalışmaların birinci etabında makas montajı ve katener direği imalatları yapılıyor. Bu kapsamda Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin İstanbul Caddesi’ne bağlanan bölgesi trafiğe kapatıldı. Uluyol’dan geçen toplu taşıma araçları Ankara Yolu’na yönlendirilirken , Uluyol’u kullanan sürücüler ise saatlerce trafikte bekledi. Uluyol Caddesi’ni baştan sona 1 saati aşkın sürede geçen sürücüler bitmeyen T2 hattına da, bitmeyen trafik çilesine de tepki gösterdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?