Çinekop vatandaşın cebini yakıyor!

Çinekop vatandaşın cebini yakıyor!

Son günlerde yaşanan karlı havaların ardından balık fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kimi balıkçı fiyatlar normal derken, kimisi de balık bu sene az olduğu için fiyatlar pahalı diyor. Balık fiyatlarındaki son durumla ilgili balıkçı Maşallah Kocaman, “Çinekopun fiyatının arttığını söylüyorlar ama ben bu söylemleri abartı buluyorum. Marmara Bölgesi’nde 40 liraya çinekop olduğunu biz görmedik. Hep 50-75 lira arası. Çinekop şu an bizde de var ve fiyatı 70 lira. Gönül 30 liraya satmak ister ama balık talep meselesi. Balık az çıktığında ne yazık ki fiyatı yükseliyor” derken bir diğer balıkçı Fevzi Çakmak ise, “Bu saatten sonra da fiyatlar düşmez. Balık sezonunun bitmesine çok az kaldı” dedi.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Balık fiyatları her geçen gün vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Hamsiden sonra en çok tercih edilen balıklardan biri olan çinekop ise kar yağışıyla birlikte daha da lezzetlendi.

Fakat sezon başında 40 liraya satılan çinekopun yeniden başlayan av sezonuna rağmen fiyatı 70 liraya yükseldi.

“KÜÇÜK HAMSİ YAKALANDIĞINDA İSRAF OLUYOR”

Balıkçı Maşallah Kocaman, “Balıkta bu sene ne yazık ki çok dengesiz bir hava var. Günümüzde bu durumu neye bağlayacağımızı bilmiyorum ama çok değişik bir iklim var. Bu sene hakikaten balık da çok dengesiz bir hal aldı. Bazen çok güzel, bazen çok küçük çıktı. Normalde bizim insanlarımızın tercihi hamsidir ama bu sene umduğumuz kadar olmadı. İnşallah bundan sonrası bol olur. Balık eylülden sonra bollaşır artık. Eylülde balık daha sıcak oluyor, havyardan yeni çıkıyor. Avlanma başlangıcı ise 15 Eylül olmalı. Balık biraz rahatlasın ve büyüsün. Böyle tutarsak daha faydalı olur. Öncesinde tutarsak ziyan olur, gevşek olur. Küçük hamsi yakalandığında israf oluyor. Bunun önüne geçilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

“BALIK AZ ÇIKTIĞINDA NE YAZIK Kİ FİYATI YÜKSELİYOR”

“Çinekopun fiyatının arttığını söylüyorlar ama ben bu söylemleri abartı buluyorum” diyen Maşallah Kocaman, “Marmara Bölgesi’nde 40 liraya çinekop olduğunu biz görmedik. Hep 50-75 lira arası. Çinekop şu an bizde de var ve fiyatı 70 lira.  Gönül 30 liraya satmak ister ama balık talep meselesi. Balık az çıktığında ne yazık ki fiyatı yükseliyor. Bol çıkarsa fiyatı düşer. Bugün için çinekopun fiyatı normal. Balık az çıktığı için açık artırmayla satılıyor zaten. Kültür balıkları iyi ki var, yoksa vatandaş balık yiyemeyecek. Balık ucuz olsun, vatandaşımız bol yesin ve biz de sürümden kazanalım isteriz. Balık çok faydalı içerisinde birçok vitamin var. Herkes bol bol balık yemeli. Bursalılar zaten en çok hamsi tercih ediyor. Çipura ve levrek arkasından geliyor. Hamsi 40 lira, istavrit 40 lira, somon 90 lira, zargana 40 lira, yerli mezgit 55 lira, yerli somon 50 lira, çinekop 70 lira. Tekrar söylüyorum balıklar küçükken yakalanmamalı. Büyüdüğünde ve iri olduğunda yakalanmalı. O zaman hem ziyan olmaz hem de insanlar fiyatını hak eden, lezzetli balık yemiş olur ” dedi.

“BU SAATTEN SONRA DA FİYATLAR DÜŞMEZ”

Bir diğer Balıkçı Fevzi Çakmak ise “Balık fiyatları şu anda ortalama. En yüksek fiyata çinekop sahip. Bir ara çok boldu ve 40 lira ama şu an çok az geliyor ve pahalı. Bursalılar genelde en çok hamsi ve sardalya alıyor. Diğer balıkları pek tercih etmiyorlar. Hamsi 40 lira, sardalya 20 lira, istavrit 20 lira, çipura 40 lira, çinekop 60 lira ve mezgit 30 lira. Mezgit balığı her mevsim yeniyor zaten. İstavritler biraz küçük olduğu için 20 lira. Normalde büyük, iri istavrit 40 lira olur. Bu saatten sonra da fiyatlar düşmez zaten. Balık sezonunun bitmesine çok az kaldı” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?