Koronavirüs sürecinde talep arttı… ‘Udi hindi’ nelere faydalı?

Koronavirüs sürecinde talep arttı… ‘Udi hindi’ nelere faydalı?

Koronavirüs ve üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olunması büyük önem taşıyor. Doğal ve bitkisel ürünler de vücut direncimizi artırmada en önemli silahlarımızdan olarak göze çarpıyor. Geleneksel Hint tıbbında sıkça kullanılan ‘udi hindi’ bitkisi, adı fazla bilinmese de özellikle mikrop arındırıcı özelliği nedeniyle ciddi bir bağışıklık sistemi güçlendiricisi olarak talep görüyor.Geleneksel Hint tıbbında yüzyıllardır kullanılan ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan udi hindi, vücuttan mikropların atılmasını sağlayan özelliğiyle de dikkat çeken bitkilerden biri.

İçeriğinde udi hindi tozu, saf zeytinyağı, bal, zencefil, tarçın ve limon kullanılarak hazırlanan udi hindi yağı ise vücut direncinin artırılmasında oldukça etkili oluyor.

‘TOZUN KİLOSU 300 LİRA’

Bursalı esnaf Özden Doğan şu cümlerle ‘Udi Hindi’yi anlattı :

‘Toz halindedir. Korona virüse iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Tozu balla karıştırıp tüketilebilir.Yağını birkaç damla damlatarak sütle içilebiliyor. Tozun kilosu 300 lira.Hafta sonu kısıtlamaları satışlarımızı da etkiledi.’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?