Düğün Değil Bayram Değil! İnegöl Halk Ekmek Neden Özelleştirildi?

Düğün Değil Bayram Değil! İnegöl Halk Ekmek Neden Özelleştirildi?

“Yatırımlar ve kamusal idare hakkında merkezi yönetim anlayışının yarattığı kaotik yansımaları hep birlikte yaşıyoruz.” DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar; ilçenin sorunlarına çözüm bulunması yerine kenti yönetenlerin peşin satışa geçerek ilçenin kaynaklarını tarumar ettiğini iddia etti. Başkan Büyükışıklar; ” Önce Büyükşehirden İnegöl Belediyesinin alacağına mahsuben 6 tarlayı kabul ettiniz. Yaklaşık 10.000.000 TL alacağa karşılık tarladan bozma arsalar. Üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Satıp paramızı Büyükşehir hesaplarında yaşanan hacizlerden etkilenmeden alacağız dediniz. Bizim tarlalar hala tarla olarak duruyor. Ne alan var, ne soran var. Sonra Mobilyanın Başkenti yapacağız diye söylediğiniz İnegöl’ü Büyükşehrin katı atık çöplüğü yaptınız. Katı atıktan para kazanacağız dediniz. Biz İnegöl’ün çıkarlarını sizden fazla düşünüyoruz dediniz. ÇÖPLÜK KENT İNEGÖL olmanın kar edeceksek sakıncası ne diye sordunuz. Bütün bu kararları verirken İnegöl çıkarlarını mı korudunuz, yoksa AKP Belediyeciliğinin batırdığı ve başında içinizden birisinin Başkan olduğu Bursa Büyükşehir ve Başkanının çıkarlarını mı korudunuz?

Diyelim ki siz İnegöl kazansız diye bütün bu kararları verdiniz. Bizde size inandık. Pekiyi sorarız size Sayın Taban bütün bunlarda İnegöl çıkar elde ettiyse

  1. İnegöl Halk Ekmek neden özelleştirildi?
  2. Katı atıktan bir yıldır İnegöl olarak kazandığımız para kaç kuruş?
  3. Bizim tarlalar, pardon ARSACIKLAR ne durumda? Sattık mı?
  4. İnegöl Belediyesi olarak bu işlerden kar elde ettiysek ve siz doğru karar verip doğru yönettiyseniz o zaman emekçi kardeşlerimize işçilerimize neden hakkını veremiyorsunuz ve grev kararı alıyorlar?
  5. Bu kaynak halkın ekmeğine veya Belediyenin emekçisine gitmediyse bu paraları ne yaptınız? Yoksa bu işlerden zarar mı ettiniz?

Kıymetli dostlar, bu yönetim anlayışı yalından (Kaizen) değil YALANDAN yönetim anlayışı demiştik. Tekrar ediyoruz. Kişisel veya siyasal çıkar ve menfaat anlayışı çerçevesinde güzel ilçemiz 50 yıl daha yönetilse hiçbir konu çözülmez. Hiçbir sorun bitmez hatta katlanarak artar. Belediye çalışanına verilecek üç kuruşun hesabını yapanlar. Saray sevdaları yüzünden milyonları harcadılar. Aynı yönetim anlayışı ile e-belediye yazılımına yama yaptırmak için 2,5 milyon harcadılar. Şimdi biz bu kadar maaş verebiliriz diyorlar. Beğenmiyorsanız grev yapın bizde işveren olarak gereğini yapalım diyorlar. Ne yapacaksınız Sayın Taban bu pandemi döneminde ve ekonomik sıkıntıda kış gününde işveren olarak (Belediye Yarı Özerk Kamu Kurumudur) işçilerinizi işten mi atacaksınız? Halkın ekmeğini özelleştirdiniz yetmedi mi? Halkın ekmeğine göz diktiniz yetmedi şimdide işlerine mi son vereceksiniz? Bu halk İŞİNE ve AŞINA göz dikene elbet bir gün hak ettiği cevabı verir. Seçilmeden önce partinizin ve partili dostlarınızın çıkarlarını korumakta haklı olduğunuz fakat seçildikten sonra İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI olduğunuz hususunu önemle hatırlatmak isteriz. Siz AKP Belediyesinin değil İNEGÖL Belediyesinin Başkanısınız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?