Biden’ın ekibinden Türkiye’ye yaptırım açıklaması

Biden’ın ekibinden Türkiye’ye yaptırım açıklaması

Biden’ın Dışişleri Bakan Adayı Anthony Blinken, “NATO müttefiki olarak Türkiye’nin S-400 alımı kabul edilemez” dedi. ABD Başkanı Biden’ın Dışişleri Bakan Adayı Anthony Blinken, CAATSA yaptırımlarına ilişkin tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Blinken, “CAATSA yaptırımlarına baktım. NATO müttefiki olarak Türkiye’nin S-400 alımı kabul edilemez. Mevcut yaptırımların etkisine bakmalı, ek yapılması gereken şeyler varsa göz atmalıyız. Sözde stratejik partnerimizin, stratejik bir rakibimiz olan Rusya ile aynı çizgide olması kabul edilebilir değil” ifadesini kullandı.

GEÇEN AY YAPTIRIM KARARI ALINMIŞTI

Geçtiğimiz ay ABD, Rusya’dan S-400 sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye’ye CAATSA yasası kapsamında yaptırım uygulamıştı. Açıklanan yaptırımlar kurum olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile SSB Başkanı İsmet Demir ve üç üst düzey SSB yetkilisine yönelik yapılmıştı. SSB’ye ABD ile tüm ihracat izinleri, yetkilendirmeleri, kredileri yasaklanmış, listeye alınan SSB yetkililerinin de ABD’deki mal varlıkları dondurularak vize kısıtlamaları getirilmişti.

BIDEN’IN EN GÜVENDİĞİ İSİMLERDEN BİRİ

ABD Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı’nda ikinci adam konumunda olan ve aynı zamanda Obama yönetiminde ulusal güvenlikten sorumlu danışman yardımcısı olarak görev alan Blinken, Biden’ın en güvendiği isimlerden biri.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?