Amerika, Trump’ı ucuz atlattı!

Amerika, Trump’ı ucuz atlattı!

Amerika’da yaşananlar dünyanın gündeminde. Bu süreci izlerken “ABD artık  hiç bir ülkeye demokrasi ayarı  veremeyecek” yorumunu 10 Kasım’da yayınladığımız Erdoğan Bilenser’in öngörüsü aynen çıktı. Kongre binası baskını sonrası yaptığı değerlendirmede “ABD Donald Trump fırtınasını ucuz atlattı” diyen Bilenser, bu kez de “Filmin sonunda The End yazar mı, onu da zaman gösterecek” dedi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Kritik seçim 3 Kasım’da yapıldı… Trump’un başkanlığının bir dönemle sonlandığı resmen açıklanmamış olsa da, dünya Biden’ın kazandığını kabul etti ve beklemeye başladı.

O süreçte…

Yıllarca BUSİAD Genel Sekreteri olarak iş dünyasının içinde bulunan, 1999-2004 döneminde de Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bursa’ya hizmet eden Erdoğan Bilenser’in değerlendirmelerine 10 Kasım günü bu sütunlarda yer verdik.

Sağlık sorunları nedeniyle evinden çıkmayan, ancak dünyayı izlemeyi sürdüren Bilenser o yazıda şunu vurgulamıştı:

“ABD artık  hiç bir ülkeye demokrasi ayarı  veremeyecek, eleştirisel bir bakış açısı getiremeyecek duruma düştü.”

Geçen hafta ABD’nin başkenti Washington’da yaşanan, Temsilciler Meclisi ile Senato’yu barındıran parlamento binası Kongre’nin Trump taraftarlarınca basılması, görüşünü haklı çıkardı.

Bunun üzerine…

“Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Kasırgası’nı ucuz atlattı” diyen Erdoğan Bilenser bu baskın sonrası ortaya çıkan siyasi manzarayı anlatırken şuna dikkat çekti:

“Aslında   Washington DC’de yaşananlar hiç sürpriz değil. DT seçimlerin 2 ay öncesinden beri, yaptığı konuşmaların satır aralarında, kaybetmesi durumunda görevi kolay devretmeyeceğinin sinyallerini veriyordu. Fakat dünya, ‘Yok artık ABD’de de mi? Bu kadarı da olamaz’ düşüncesindeydi.”

Bu noktada…

Trump’ın yine şaşırtmayıp tüm argümanlarını sahaya sürdüğünü, fakat sonuç alamadığını, Biden’ın galibiyetinin 14 Aralık’ta açıklanmasına karşın da pes etmediğini anımsattı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?