AK Parti ile CHP arasında ‘sözde’ polemiği!

AK Parti ile CHP arasında ‘sözde’ polemiği!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, basına getirilen yasakları eleştirirken “sözde cumhurbaşkanı” demesi AK Parti ile CHP arasında polemiğe yol açtı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır” derken CHP’den yanıt geldi: “Cumhurbaşkanı, ‘namusum ve şerefim üzerine’ diye yemin eden ve bu yeminine uygun hareket eden kişidir.” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısında, “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor” dedi.

İlk tepki Altun’dan

CHP liderinin bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “özür dilemesi” çağrısında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘sözde cumhurbaşkanı’ demek, her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.

Altun’dan sonra peş peşe tepkiler gelirken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, sosyal medyadan, “Sözde cumhurbaşkanı ifadesinin zararı, Anayasaya göre ve millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına değil, sözün sahibinedir. Anayasal kurumlara, meşruiyete, milli iradeye saygı göstermek, herkesin vazifesidir” paylaşımı yaptı.

Oktay: Cevabı yine sandıkta verecektir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD’deki seçim sonuçlarına saygı gösterilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, konu kendi ülkesi olduğunda, girdiği her seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanımıza ‘sözde’ diyerek millet iradesine en büyük saygısızlığı yapmıştır. Milletimiz bundan önceki her seçimde olduğu gibi bu sözlere hak ettiği cevabı yine sandıkta verecektir.” ifadelerini kullandı.

Kalın: Son derece tehlikeli bir sözdür

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘sözde cumhurbaşkanı’ ifadesi, cumhuriyeti, demokrasiyi ve milletin iradesini hedef alan son derece tehlikeli bir sözdür ve derhal geri alınmalıdır. Milletin iradesini yok sayan bu şaibeli zihniyetin demokratik siyasette yeri yoktur.”

Çelik: Gereken dersi vermeye devam edecektir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Tüm milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi, meşru cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık edenlere gereken dersi vermeye devam edecektir.” ifadesini kullandı. Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “sözde cumhurbaşkanı” demesinin demokrasiye ve milli iradeye saygısızlık olduğunu belirtti.

CHP’den yanıt geldi

AK Parti’nin suçlamalarına CHP’den gelen yanıtlar şöyle: Faik Öztrak (CHP Sözcüsü): Cumhurbaşkanı, Anayasamızın 103. Maddesine göre “Üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma (…) NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE andi çerim” diye yemin eden ve bu yemine uygun hareket eden kişidir.

Engin Özkoç (CHP Grup Başkanvekili): Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olamaz. Ülkenin kaderi tek kişinin iki dudağına bağlanamaz. Mustafa Kemal’e verilmeyen yetkiler 21. yüzyılda bir kişiye verilince ülke şahsım devletine döndü. Bu yanlıştan dönülmeli.

Tuncay Özkan (İzmir Milletvekili): Anayasal ve demokratik bir kurum olan Muhalefeti terör örgütleri ile bir tutan, cezaevi ile korkutmaya kalkan, küfre boğan, liderini linç ettirmeye kalkanlar, demokratik kurum ve kuralları hiçe sayanlar empati yapmalılar. Demokrasi tek kanatlı bir kuş değildir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?