AYLİN, SELDA, VESİLE

AYLİN, SELDA, VESİLE

Aylin, Selda , Vesile. Üç can. Üç kadın. Kara düşüncenin elinden yaşamdan koptular. Yaşamlarının baharındaydılar. Yok oldular. Göçtüler bu dünyadan.

Eğitimci-Yazar Zeki Baştürk….

Üç can. Üçü de kadın. Üçünün öyküleri farklı ama sonları aynı. Üç kadının yaşamına üç canavar son verdi. Gözleri dönmüş canavarlar. Eli kanlı caniler. Beyinleri örümceklenmiş, düşünceleri karartılmış vahşi yaratıklar. İnsan demeye dilim varmıyor bu insanlıktan çıkmış varlıklara.

Adı Aylin. Bir üniversitede öğretim üyesi. Aydınlık yüzlü, aydınlık düşünceli. Öğrencilerini de aydınlatma çabasında. Kendi evinde iki gün tutsak ediliyor eski sevgilisi tarafından. Gözü dönmüş cani önce boğazını kesiyor bu güleç yüzlü kadının. Ardından üzerine yanıcı madde dökerek ateşe veriyor. Talihsiz kadın diri diri yanarak yaşamını yitiriyor. Yanan salt Aylin’in cesedi değil. Yanan yürekler. Kor düştü yüreklere.

Adı Selda. Nasıl da yaşama bağlı. Pürüzsüz bir yüz, ışıl ışıl gözler. Ev hanımı. Kocası ve üç çocuğu için saçını süpürge eden bir anne. Varlığını ailesine adamış. Uyuşturucu bağımlısı ve sabıkalı kocası tarafından üç çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Acımasıca, canice , gözünü kırpmadan çekti tetiği. Başından vurdu. Kanlar içinde yere yığıldı Selda. Anasız kaldı çocuklar.

Adı Vesile. Bir ana. Bir dünyayı sığdırmış karnına. Açılar, ağrılar çekmiş. Sonunda bir bebek, bir can getirmiş dünyaya. Bir erkek evlat bağışlamış aileye. İşte bu evlât tarafından öldürüldü Vesile. Şizofren hastası oğul, önce rehine aldı anasını. Sonra da pompalı tüfek ile vurdu anasını.

Bir günde (3) üç kadın. Bir yılda (436) dörtyüz otuz altı. Her gün birden fazla kadın öldürülüyor bu ülkede. Sevgili, koca, oğul. Üç cani, üç katil. Adı ne olursa olsun eylemleri aynı. Sonuç kadına şiddet, kadın cinayeti. Aylin sevmiş, Selda kocasına hizmet etmiş, Vesile oğlan doğurmuş. Hiçbiri ölümü hak etmedi, etmiyor. Her biri bir dünya sığdırıyor karnına. Bizler, bir kadını sığdıramıyoruz dünyaya.

” Bizden önce kadının adı yoktu” diyenlere sesleniyorum! Kadın , sanatıyla, buluşlarıyla, başarılarıyla anılmalı. Ölümlerle değil. Yakmayın kadınları. Öldürmeyin anaları. Yürekleri dağlamayın. Değiştirin kara düşüncelerinizi. Kadınlar aydınlatacak dünyayı.

Kadınlar, bir dünyayı sığdırıyor karınlarına. Bizler, bir kadını sığdıramıyoruz dünyaya.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?