PERGEL GRUP’TAN ÖZLÜ SÖZLERE FARKLI YAKLAŞIM

PERGEL GRUP’TAN ÖZLÜ SÖZLERE FARKLI YAKLAŞIM

Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve mühendislik şirketlerinden Pergel Grup’un, dilimizde yeri olan sözleri farklı bakış açılarıyla yorumlamayı hedeflediği ve çalışanları arasında başlattığı “Bizim Sözlerimiz” makale yarışması sona erdi.

Pergel Grup, Kültürel Etkinlikler Serisi ile her yıl çalışanları ve paydaşlarıyla beraber çeşitli sosyal projelere imza atıyor. Bütün bu etkinliklerinde çalışanlarının mimar, mühendis, tasarımcı unvanları dışında öz kimliklerini ön plana çıkaran, derin düşünmeyi ve entelektüel birikimi yansıtmayı hedefleyen Pergel Grup; “Bizim Sözlerimiz”de, dilimizde yer etmiş özlü sözlere farklı bir perspektifle yaklaşıyor.

Pergel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Evman, projeyi şöyle açıklıyor: “Bizim Sözlerimiz’de katılımcı çalışanımız sözü kendisi seçti. Bu ilk adım en önemlisi aslında. Çünkü bir nevi, yıllardır ezbere zihinlerinde taşıdıkları, ancak akıl, vicdan, kalp süzgeçlerinin en az birinden geçmeyen ve kendilerini ait hissetmedikleri bir öğretiyi yakaladılar ve değiştirdiler. Örneğin “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar”. Hepimizin ilkokul yıllarımızda öğrendiğimiz, belleğimize kazınan bir söz. Bu söz, dürüstlük ile ilgili kökleşmiş bir inancın oluşmasına aracı oluyor. İfadeyi “doğru söyleyenin dokuz köyde heykelini dikerler” perspektifiyle yeniden şekillendirdiğimizde, dürüstlüğe övgü ile birlikte inancın da doğru temellere oturmasını sağlıyoruz. Amacımız dilimizin güzelliklerini kıymetsizleştirmek asla değil. Olumsuzluklar yaşandığında söylenmiş sözleri olumlu bir umuda ve yaklaşıma oturtmak. Dereceye girenlerin, ödüllerini tüm katılımcılarla paylaşmayı kararlaştırmaları projenin şimdiden somut sonuçlar vermeye başladığını bizlere gösterdi. Zira, dereceye giren eserlerden birinin ismi “El Ele Yardım Eder” idi.”

Pergel Grup çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği yarışmada, “Meyve Veren Ağaç Sulanır”, “Kurt Kocayınca Köpeklerin Hocası Olur” gibi birçok yaratıcı isimli makale yer aldı. Gazeteci/sanatçı Sunay Akın, Prof. Dr. Doğan Sorguç, yazar Aslı Bozdağ, yazar Müge Acar, tiyatrocu Begüm Öner, iş insanı Mehmet Şencan gibi sanat, edebiyat, akademi ve iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan bağımsız jürinin titiz oylaması sonucunda; Burcu Gelmez “Sürüden Ayrılana Kurtlar Sofrasını Açar” başlıklı çalışması ile birinci oldu. “Erken Öten Horozun Başına Taç Takarlar” çalışmasıyla Aynur Sidar ikinci olurken, “El Ele Yardım Eder” isimli makalesiyle Yeter Aslan da üçüncü oldu. Pandemi önlemleri çerçevesinde toplu törenlerin yasak olması sebebiyle, kazananlar ve jüri üyeleri, Sunay Akın ve Can Adıgüzel’in ev sahipliğinde kapalı olan İstanbul Oyuncak Müze’sinin bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?