Sokak Köşelerinde Can Vermek İstemiyoruz!

Sokak Köşelerinde Can Vermek İstemiyoruz!

“Bundan 86 yıl önce, Kadın haklarının en büyük savunucularından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, biz Türk Kadınlarına büyük bir gurur yaşatmıştır.” CHP Yıldırım Gençlik Kolları Başkanı Aycan Yılmaz yaptığı paylaşımda bir gerçeğe işaret ederek;  “Ulu Önder, bununla da sınırlı kalmayıp, Türk Kadınının her alanda başarılı olacağına inanmış, her alanda Türk Kadınını desteklemiştir.

Ne var ki, neredeyse yüz yıl önce el üstünde tutulan Türk Kadını, o günden bu zamana birçok alanda baş göstermiş olsak da her geçen günümüz sesimizi bastırmaya çalışanlarla mücadele ederek geçiyor. Her gün, bir kadın arkadaşımız bu mücadeleye yenik düşüyor. Her gün, kendi kararını kendisi vermek isteyen bir kadın, bir caninin ellerinde can veriyor.

Her gün, pek çok çocuk ve kadın taciz ve tecavüze uğruyor. Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele etmek için 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin şartlarının artık yerine getirilmesini istiyoruz. Sevgilisine şiddet gösterip öldüren katilin serbest bırakıldığı, kravat taktığı veya takım elbise giydiği için tecavüzcüye iyi hal indirimi, Mahkeme’de sessiz ve saygılı olduğu için tecavüzcüye saygın tutum indirimi, Kadın cilve yaptı diyen tecavüzcüye ‘cilve indirimi’, Kız erkek fark etmeksizin, çocuk yaşta birine tecavüz edip ‘rızası vardı İndirimi’, Eski karısını veya sevgilisini öldürenlere ‘tahrik ve iyi hal indirimi’, verilen hukuk sistemini artık tanımıyoruz. Biz kadınlar, yeni bir Özgecan Aslan Zeynep Şenpınar Emine Bulut Rabia Naz Aleyna Çakır olmak istemiyoruz. İktidara çağrımız, İstanbul Sözleşmesi’nin şartlarını bir an önce hayata geçirerek, kadınların yaşam mücadelesine destek olmalarıdır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?