ATIK MALZEMELERİNİ TASARLAYARAK EĞİTİME KAZANDIRDILAR…

ATIK MALZEMELERİNİ TASARLAYARAK EĞİTİME KAZANDIRDILAR…

Doğaya bırakılan atık malzemeleri eğitimcilerin ellerinde ders meteryali temalı eTwınnın Projesi ile eğitim aracı oluyor. Eğitim alanında pekçok projeyle gündeme gelen ve anlamlı projeleriyle öğrencilerin öğrenmelerine katkı sağlayan eTwinning Platformunda Bursalı eğitimcileri katkılarıyla bir proje daha gerçekleştilerek sonlandı. Kurucuları Bursa’nın Yıldırım ve Kestel ilçelerinde eğitim camiasında isimleri ön sıralarda yer alan isimlerinde bulunduğu bir projeye yer verildi.

İngilizce öğretmeni Belma Caner ve Özlem Kolay’ın kurucusu olduğu projeyle; “projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu ülkelerde kendi derslerinde kullandıkları etkili ders materyallerinin paylaşılması’nın” amaçlandığı proje gerçekleştirlerek Bursa’da bir ilke imza atıldı. Projeye katılan öğretmenler eğitim çalışmalarında projeye konu olan materyallerin geri dönüşüm ürünleri kullanılarak tasarlanması ile doğayı korumak adına atıkları ders materyaline dönüştürtü. Projenin amaçlarından biri olan öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ise bu projenin ana hedefi oldu. Biten projede ilkokul öğrencilerinde de destek alındı. Projede sınıf öğretmenleri ve İngilizce öğretmenleri yer aldı.

Gerçekleştirilen proje ile ilgili olarak, projede görev alan öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan açıklamada; “Bu projenin aktivitelerini yaparken farkettik ki çevremizde pekçok atık var ve biz o atıkları kullanarak ders materyali tasarlayıp hem doğayı temiz tutacağız hem de derslerimizi eğlenceli ve kalıcı hale getireceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Bursa’dan Serkan Aydın, Kamile Özdemir, Rabia Yılmaz Derin, Pınar Barut ,Gülay Yılmaz, Nurullah Gürbüz, Balıkesir’den Halise Er, Samsun ‘dan Gözde Akdere isimli öğretmenlerin desteği ile gerçekleştilen “Atıktan Okula eTwinning Projesine” Yunanistan ve Ürdün’den de yabancı öğretmenlerin katkıları bulunmakta.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Bu projede yer alan Kestel Bursa Mehmet Akif Ersoy İlkokul 3 c sınıfı öğrencilerine ve kendilerine rehberlik yapan Nurullah Gürbüz öğretmenin emeği çoktur.Kendisine cok teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.Ayrıca bu projeye destek veren okul müdürü Öner Şimşek’e de teşekkür ederiz.Çocuklarımızın yolu açık olsun.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?