Fujitsu ve Toyota Sistemleri Büyük Ölçekli Tedarik Zinciri Lojistiğini Optimize Etti

Fujitsu ve Toyota Sistemleri Büyük Ölçekli Tedarik Zinciri Lojistiğini Optimize Etti

Fujitsu ve Toyota Sistemleri, Kuantumdan Esinlenen Teknolojiyi Kullanarak Büyük Ölçekli Tedarik Zinciri Lojistiğini Optimize Etti

Haberin Başlıkları

  • Fujitsu ve Toyota Systems, Japonya’daki otomotiv parçaları için karmaşık dağıtım ve tedarik zincirlerini optimize etmek için ortak bir deneme yaptı
  • Fujitsu’nun kuantumdan esinlenen Dijital Annealer bilgi işlem teknolojisi, yüzlerce tedarikçiden parça teslimi içeren 3 milyon potansiyel rotayla ilgili bir soruna uygulandı
  • Toyota Systems, Fujitsu’nun Digital Annealer’ından yararlanarak, yalnızca 30 dakika süren ve lojistik maliyetlerini yüzde 2-5 oranında azaltabilen bir yaklaşım geliştirdi.

Fujitsu Limited ve Toyota Systems Corporation, Fujitsu’nun kuantumdan ilham alan Digital Annealer bilgi işlem çözümünü kullanan ortak bir denemede otomobil üretimini desteklemek için gerekli olan tedarik zinciri ve lojistik ağ operasyonlarının optimizasyonunu başarıyla kanıtladı.

Digital Annealer, mevcut geleneksel hesaplama teknolojileriyle mümkün olmayan hızlarda karmaşık kombinatoryal optimizasyon sorunlarını çözüyor ve bir otomotiv için en uygun maliyetli yaklaşımı belirleyerek nakliye kamyonlarının sayısı, toplam kilometre ve paket sıralama görevleri gibi değişkenleri hızla hesaplayarak düzinelerce fabrikaya 3 milyondan fazla olası teslimat rotası içeren tedarik zincirinin optimizasyonu için sorunları tespit edebiliyor.

Söz konusu deneme, 30 dakika içinde sonuç vererek önceden tanımlanmamış dağıtım rotalarını keşfetti ve lojistik maliyetlerini yaklaşık yüzde 2-5 oranında azaltabilecek ve böylece yükleme verimliliğini artıran ve nakliye ile ilgili masrafları düzene sokan optimum bir rotanın hesaplanmasının mümkün olduğunu ortaya koydu.

Fujitsu ve Toyota Systems, çözümlerinini gelecekte tedarik zinciri ve lojistik operasyonları için ticarileştirmek amacıyla daha da doğrulamak ve geliştirmek üzere çalışmalarını sürdüyor.

Lojistik, toplumu destekleyen altyapının giderek daha önemli bir parçası haline gelirken, sürücü yetersizlikleri, trafik sıkışıklığı ve artan CO2 emisyonları gibi faktörler, lojistik ve tedarik zinciri endüstrisindeki işletmeler için acil ve baskın bir meydan okuma sunmaktadır. Üretim tedarik zincirlerinin yönetimi, daha temel lojistik ve çevre sorunlarının çözülmesine de katkıda bulunabilecek, verimlilik ve maliyet azaltmada olası iyileştirmeler için bir alanı temsil etmektedir. Bununla birlikte, geleneksel teknolojiler ölçekleri ve karmaşıklıkları nedeniyle bu sorunları çözmek için yetersiz kalır ve parametre ayarlamaları ve hesaplamalar için büyük miktarda zaman gerektirir.

Saha Denemesinin Anahatları

Bu zorlukları göz önünde bulundurarak, Fujitsu ve Toyota Systems, ortak denemeler ve yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi yoluyla bir çözüm bulmaya çalıştı.

Toyota Systems ilk olarak Ocak 2019’da Toyota Motor Corporation ve grup şirketlerini teknoloji tekliflerinin geliştirilmesinde desteklemek için bir BT çözümleri şirketi olarak kuruldu. Toyota Systems, şirketin kuruluşundan bu yana Fujitsu ile kuantum hesaplamanın kullanımı konusunda araştırma yürütüyor.

Toyota Systems ve Fujitsu tarafından uygulanan deneme sırasında 3 milyondan fazla rotaya sahip büyük ölçekli bir lojistik ağını içeren bir optimizasyon problemini formüle etmek ve çözmek için Fujitsu’nun Dijital Annealer’ın kuantumdan ilham alan teknolojisini uyguladılar. Denemenin amacı, yüzlerce tedarikçiden parça tedarik etmek ve bunları birkaç transit depodan düzinelerce fabrikaya teslim etmek için milyonlarca potansiyel adaydan en düşük dağıtım maliyetine sahip rotayı hızlı bir şekilde belirlemekti. Dağıtım maliyetleri, kamyon sayısı, toplam seyahat mesafesi ve paketlenmiş parçaların sıralanmasında yapılan iş miktarı dahil olmak üzere değişkenlere göre hesaplandı.

Deneme Sonuçları

Dijital Annealer ve yeni çözüm tekniklerinin uygulanması, 30 dakika içinde yeni bir rotayı hesaplamayı mümkün kıldı ve bu da genel maliyetlerde önemli bir düşüş potansiyeline yol açtı.

Denemeler sırasında, yeni keşfedilen rotaları kullanan simülasyonlar, bu yöntemin maliyetleri geleneksel yöntemlere kıyasla yaklaşık yüzde 2-5 azaltabileceğini kanıtladı.

Gelecek planları

Bu sonuçlara dayanarak iki şirket, otomobil üretimi dağıtım zincirleriyle ilgili lojistik rotaları hesaplamak için Dijital Annealer kullanmayı hedefliyor ve ek pratik uygulamalar için fırsatları daha fazla doğrulamak ve tanımlamak için çalışıyorlar.

Otomotiv endüstrisi yeni bir paradigmaya doğru ilerlerken, CASE (Bağlanabilirlik, Özerk, Paylaşım, Elektrifikasyon) hareketlilik kavramının kendisini yeniden tanımlamayı vaat etti ve benzeri görülmemiş teknolojik yeniliklere ve yeni hareketlilik hizmetlerinin yaratılmasına yönelik bir talep ortaya çıkardı. Bu deneme sırasında elde edilen teknolojik verilere dayalı olarak Toyota Systems, yeni mobilite hizmetleri yaratmak ve toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla otomobil endüstrisinde kuantumdan ilham alan bilgi işlem yeteneklerinin kullanımını teşvik edecektir.

Fujitsu, Dijital Annealer teknolojisine dayanan yeni çözümlerle bu alandaki Toyota Systems’i destekleyecek ve otomotiv endüstrisinde dijital yeniliğe daha fazla katkıda bulunacaktır.

Fujitsu ayrıca, 2020 yılında, mevcut Fujitsu Digital Annealer Bulut hizmetinin bir parçası olarak bu denemede geliştirilen çözümleri sunmayı ve bu çözümlerin uygulanmasını çeşitli diğer endüstrilere ve iş alanlarına genişletmeyi planlıyor.

Fujitsu Hakkında

Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 130.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2020’de sona eren mali yıl için 3,9 trilyon yen (35 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?