CHP’den ASGD’ye Tam Destek!

CHP’den ASGD’ye Tam Destek!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin (ASGD) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden kiraladığı araziye kendi olanaklarıyla yapıp 30 yıldır kullandığı binasının Millet Bahçesi’nin genişletilmesi bahanesiyle yıkılmak üzere zorla tahliye edilmesini kınadı.Karaca, hak-hukuk dinlemeden yapılan icraatlara yeni bir sayfa daha eklendiğini belirterek, yanlışlıklar silsilesinin Atatürk Stadı’nın yıkılmasıyla başladığına vurgu yaptı. İlk hamle yanlış olunca, takip eden her karar ve uygulamanın da hatalar zincirine eklendiğini belirten Karaca, ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini de ilettiği açıklamasında şunları söyledi:

ATATÜRK STADI’NIN YIKILMASI BURSA’NIN TALEBİ MİYDİ?

“Bursalılar’ın Atatürk Stadı yıkılsın diye bir talebi var mıydı? Hayır!
Böyle bir talep olmadığı gibi, Bursalılar Bursa’nın neredeyse 1 katrilyon lirasının Acemler’e gömülmesine de karşı çıktı. Bursa’yı Bursalılar’a rağmen yöneteceklerini zannedenler dinlemedi. Atatürk Stadı’nı once itiraza rağmen yıktılar. Atatürk Stadı’nın kalıntıları içerisinde bir Bursaspor Müzesi’ne bile tahammül edemediler, izin vermediler. Sözde bir Şampiyonluk Anı Duvarı yaptılar ama o duvarda yıktıkları, Bursaspor’un şampiyonluk yaşadığı Atatürk Stadı’nın değil, yeni yapılan stadın figürünü kullandılar.”

ATATÜRK STADI ARAZİSİNE MİLLET BAHÇESİ, BURSA’NIN TALEBİ MİYDİ?

“Bursalılar’ın Atatürk Stadı arazisi Millet Bahçesi olsun diye bir talebi var mıydı? Hayır!
Tam tersine, Bursalılar stat yıkılmasın dedi. Yıkılacağı kesin olarak anlaşılınca, hiç değilse şampiyonluk tribünü korunsun, anılar korunsun dediler, dinleyen olmadı. Bursa’da fıkralara konu olmadan Millet Bahçesi yapılabilecek en son arazi olan Atatürk Stadı’nın yerine yapılan 40 dönümlük Millet Bahçesi’yle övünmeye kalkışanların kibri öylesine büyük ki, 20 metre mesafedeki 1963’te planlanıp yapılmış, hakiki bir millet bahçesi niteliğindeki 340 dönümlük devasa Kültürpark’ın hatırlatılmasıyla komik duruma düştüklerini bile fark edemediler.”

MİLLET BAHÇESİNİ GENİŞLETMEK BAHANE, KASABA POLİTİKASI ŞAHANE

“340 dönümlük devasa Kültürpark’ın bitişiğine yapılan 40 dönümlük Millet Bahçesi gözlerine küçük gelince, bu kez de genişleteceğiz bahanesiyle, 1992 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan kiraladığı arsa üzerine özkaynaklarıyla yaptığı ve 30 yıldır her yıl yüksek oranlarda arttırılan kira bedellerini düzenli bir şekilde ödeyerek kullandığı idari-sosyal tesise yıkım kararı çıkarıp, zorla tahliye ettiler. Üstelik bu tesiste Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin idari hiçbir hakkı, çakılmış tek çivisi de yoktu.  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi el ele, çok büyük bir mağduriyete yol açtılar. Genel Başkan İbrahim Erdoğan nezdinde tüm ASGD camiasına geçmiş olsun diyoruz. Bu anlamda, ASGD’nin hukuk mücadelesinin de takipçisi olacağız.”

BURSA HALKI BU YAPILANLARI ELBETTE Kİ UNUTMAYACAK

“Bursalılar böylesine beceriksiz-plansız-intikamcı bir yönetimi hiçbir zaman hak etmedi. Bursa’da Atatürk Stadı’nın yıkılmasından stadyumun yapılacağı araziye karar verilmesine, Doğanbey’deki imar ve şehircilik faciasından, hatalı ulaştırma projelerine, T2 hattının yarım kalmasına, komik bir şekilde ‘nostaljik tramvay’ adı verilen T3’ün iptal edilmesiyle milyonların çöpe atılmasına kadar… Budo’nun gemileri satılmak suretiyle budanmasından, Şehir Hastanesi ayakta dursun diye Devlet Hastanesi başta olmak üzere şehir içindeki 4 kamu hastanesinin kapatılmasına kadar… Nerede Bursa’nın Bursalılar’ın aleyhine işlemiş bir süreç varsa… Altında hep bu zihniyetin imzası var. Bursalılar bu yapılanları asla unutmayacak ve bu zihniyet yapılacak ilk seçimde sandığa gömülecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?