34 bin evin gazı kesildi!

34 bin evin gazı kesildi!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın BMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sorduğu soru şok bir tabloyu gün yüzüne çıkardı. Bursa’da 2020’nin ilk 9 ayında faturalar ödenmediği gerekçesi ile 34 bin evin doğalgazının kesildiği ortaya çıktı.Konuyu Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz köşesine taşıdı.

Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisonu’nda Enerji Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın Bursa’da borcunu ödemediği için dpğalgazı kesilen hane sayısını sorduğunu hatırlattı.

Yılmaz’ın yazısına göre Bakan Fatih Dönmez cevabında; Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye genelinde 128 milyon 809 bin 427 doğalgaz faturasının kesildiğini, bunların 592 bin 523’ünün ödenmediğini söyledi.

Cervapta Bursa ile ilgili şok bir gerçek de ortaya çıktı. Buna göre, aynı dönemde Bursa’da kesilen 5 milyon 414 bin 737 faturadan 34 bin 112’si ödenmediği için doğalgazı kesildi.

Yılmaz’ın yazısı şöyle:
Soruyu… TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın sordu:

“Bursa’da borcunu ödeyemediği için doğalgazı kesilen hane sayısı kaç?”

Cevabı ise…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi.

Üstelik…

Bakan Dönmez’in cevabında hem Bursa, hem Türkiye geneli tablosu var:

“Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye genelinde 128 milyon 809 bin 427 doğalgaz faturası kesildi. Bu faturaların 592 bin 523’ü ödenemedi.”

İki…

“2020 yılı eylül sonu itibarıyla Bursa’da kesilen 5 milyon 414 bin 737 faturadan 34 bin 112 fatura ödenemediği için doğalgazı kesildi.”

Gerçi…

Aydın’ın sorusunda vatandaşın kaç lira doğalgaz borcu olduğu da var, ama Dönmez’in cevabında bu bilgi yer almadı.

Oysa…

Aynı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14 Kasım 2020 günü bu sütunlardan aktardığımız yine Aydın’a cevabında, “yılın ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde 123 bin 558 elektrik abonesinin toplam 21 milyon 249 bin 095 lira borcu olduğunu, borcunu ödeyemeyen 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiğini” açıklamıştı.

Yine de…

Borç rakamı açıklanmasa bile Bursa’da bu yılın ilk 9 ayında faturasını ödeyemeyen 35 bine yakın evin doğalgazının kesildiği görülüyor.

Bu rakam hiç de az olmadığı gibi, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik tablo nedeniyle korkutucu boyutta olduğunu da söylemek gerekiyor.

Nitekim…

Bursa’da borcundan dolayı elektrik ve doğalgazı kesilen ev sayılarını ortaya çıkaran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın şu değerlendirmeyi yaptı:

“Pandemi yasakları yeniden başlayınca evde kalma süreleri uzadı. Kış koşulları da giderek sertleşince doğalgaz kullanımı arttı.”

Şuna dikkat çekti:

“Korkarım, vatandaşımızın borcunun üzerine borç eklenecek. Bu sürdürülebilir bir durum değil.”

Çağrısı şu:

“Doğalgaz giderlerini düşürmeye yönelik adımlar bir an önce atılmalı.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?