Brigitte Labbé Edebiyat Salonu’nda

Brigitte Labbé Edebiyat Salonu’nda

Institut français Türkiye’nin online edebiyat sohbetleri serisi SALON Edebiyat Türkiye’de çok sevilen Çıtır Çıtır Felsefe serisinin yaratıcısı Fransız yazar Brigitte Labbé ile devam ediyor.

Yazar Yiğit Bener’in sunumuyla gerçekleşecek edebiyat sohbetine Brigitte Labbé’nin kitaplarını Türkçe’ye kazandıran çevirmen Azade Aslan da konuk olacak.

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yaratıcısı Brigitte Labbé’nin amacı çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda çocuklara

zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. Brigitte Labbé, Ocak 2019’da, kitaplarının çocukların eğitim öğretim yaşamına sağladığı katkılar nedeniyle Fransa’nın en önemli devlet nişanı olan Légion d’Honneur’e layık görüldü.

Bu yılın başında 14. Ankara Kitap Fuarı’na Institut français Türkiye’nin davetlisi olarak katılan Labbé’nin okullarda ve Institut français’de düzenlediği felsefe atölyeleri çocuklar ve büyükler tarafından büyük ilgi görmüştü.

Zoom platformunda gerçekleşen SALON Edebiyat konferanslarına katılım ücretsiz, konferansı izlemek isteyenlerin Institut français Türkiye’nin http://www.ifturquie.org  adresli internet sitesinden etkinliğe kayıt olmaları gerekiyor.

Tarih:    25 Kasım 2020, 19.00

Yer:        Zoom online platformu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?