Faruk Çelik’ten reform yorumu

Faruk Çelik’ten reform yorumu

Bursa siyasetinin önde gelen isimlerinden Devlet eski Bakanı Faruk Çelik, son günlerde siyaset gündeminin ana başlığı haline gelen reform tartışmalarını yorumladı.Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, şunları söyledi:

‘BÜYÜK MEMNUNİYETLE KARŞILANMASININ NEDENİ…’

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘ekonomide ve hukukta reform yapılacak’ açıklaması, toplumun her kesiminde büyük memnuniyetle karşılanmıştır. Bunun altında yatan ana neden AK Parti’nin reformcu kimliğinin ve pratiğinin bilinmesidir.

‘ÖNÜ ARKASI HESAP EDİLMEDEN…’

Bu noktada başta karar vericiler olmak üzere herkese büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Önü arkası hesap edilmeden sarfedilen bazı açıklamaların, oluşan bu güven ortamına zarar vereceği açıktır.


‘İSTİŞARE ZEMİNİNDE ÇOK SESLİLİK’

Parti yönetiminde çok seslilik, istişare zemininde olduğu müddetçe sorunların çözümüne katkı sağlar. Aksi takdirde heva ve hevesleri besler ki bunun da ne ülkemize ne milletimize faydası vardır.

‘YÜKÜ SIRTINDA KAFASINDA VE YÜREĞİNDE HİSSEDENLER’

Unutmamak gerekir ki ‘yük kiminin sırtında, kiminin kafasında, kiminin de yüreğindedir.’ Reformları bugüne kadar yükü/sorumluluğu hem sırtında hem kafasında hem de yüreğinde hissedenler yaptı, başkaları değil.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?