EBA Programını Çok Sağlıklı Görmüyorum

EBA Programını Çok Sağlıklı Görmüyorum

“Gönül isterdi ki hiç bunlara gerek kalmasın, öğrencilerimizle yüz yüze eğitime devam edelim.” Türk Eğitim Sendikası Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş; “Ancak olmadı uzaktan eğitim süreci tekrar başlıyor. Bu program belli ki Eba’daki yoğunluğu azaltmak amacıyla hazırlanmış.Ancak öğrenci ve öğretmenlerimizin düzenini allak bullak edecek! Bir sabahtan bir akşamdan ders yapmanın kime ne yararı olacak? Hele ki ilkokul çocuklarının 13-16 arası dışarı çıkma saatlerine dikkat edin diyerek yapılan programın izahı nedir? 16.00’da derse başlayan ilkokul çocuğu 20.00’ye kadar devam edecek sonra yemek yiyip tekrar yapacak!Birilerini memnun etme çabasından vazgeçip gerçekçi ve akılcı planlamalar yapılmalıdır.

● İlkokul öğrencileri günlük 4 dersten fazla uzaktan ders yapmamalıdır. Hatta 5 ve 6. sınıflar da buna dahil edilebilir.
● 7 ve 8. sınıflar haftalık 30 ders saatini aşmamalıdır.
● Saat 18.20’den biten dersten sonraki planlamalar iptal edilmelidir.

Bırakalım çocuklarımız aileleri ile akşam yemeği yesinler, oyun oynasınlar, sohbet etsinler… Daha birçok fikir ortaya konabilir. Tüm bunlar için bakanlık alanın (tabanın) sesine kulak vermeli, plan program yapmadan önce gerçeklerle yüzleşmelidir! Pandemi süreci ve şartların zorluğunun farkındayız ancak bu, yapılan her uygulamayı mazur göstermez. Bakanlık bürokratları yazıları son dakikaya bırakmamalı, okullarımızı zora sokmamalıdır. Sonuç olarak bakanlıktan beklentimiz uzun vadeli planlamalar yapması, tabanın sesine ve alanın gerçeklerine kulak vermesidir.” ifadeleri ile kaygılarını dile getirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?