MENA 2020 Hızlandırma Programı’na Distichain ve Markit seçildi

MENA 2020 Hızlandırma Programı’na Distichain ve Markit seçildi

Programa seçilen ilk iki girişim MetLife Vakfı’ndan 45 biner dolar, diğer üç girişim ise 20 biner dolar hibe alacak

Village Capital, MetLife Vakfı ve PayPal’ın desteğiyle gerçekleştirdiği Finance Forward MENA 2020 kapsamında bugün Distichain ve Markit’in yatırım almak üzere emsal girişimciler tarafından seçildiğini duyurdu. Finance Forward kapsamında bir yatırıma hazırlama programı olan Finance Forward MENA 2020, dört kıtadaki girişimcileri finansal sağlıkla ilgili lokasyon bazlı zorluklara teknoloji destekli çözümler geliştiren girişimcileri destekleyen, uzun süreli küresel bir koalisyon.

Village Capital MENA Programlar ve Ortaklıklar Müdürü Alicia Sornson, konuyla ilgili olarak “Diğer emsal şirketler gibi dünyanın en eşitsiz bölgelerinden birinde yaşayan insanları ve işletmeleri daha güçlü bir mali zemine oturtmaya çalışan kazanan girişimleri tebrik ediyoruz. Şu anda, pandemi nedeniyle artan zorlukların üstesinden gelmek için bu girişimlerin çözümlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bölgedeki girişimciler iyi niteliklere sahipler, güçlü bir etki yaratmak için son derece motive oldular; biz de ilerlemelerini büyük bir ilgiyle takip edeceğiz” dedi.

MetLife Kıdemli Başkan Yardımcısı, Çalışan Yan Hakları EMEA Başkanı, Levant Başkanı ve Finance Forward Danışma Kurulu Üyesi Ossman Charabati ise “Finance Forward aracılığıyla bir grup finansal teknoloji girişimini araya getirerek MENA’da finansal sağlığın ön saflarında yer alan kuruluşlara destek veriyoruz. MetLife Vakfı ve MetLife olarak Distichain ve Markit’i düşük gelirli insanların ve küçük işletmelerin bölgedeki finans sektöründen yararlanmasını sağlamaya yardımcı olacak güçlü yeni iş modelleri geliştirdikleri için tebrik ediyoruz” dedi.

Katılımcıların Finance Forward MENA Danışma Kurulu‘nun rehberliğinde seçildiği program, yerel ortaklar Beyond CapitalImpact Hub Istanbul ve EFG-EV Fintech işbirliği ile gerçekleştirildi.

Distichain ve Markit, Village Capital tarafından MetLife Vakfı ve PayPal işbirliği ile yönetilen beş haftalık bir sanal girişim geliştirme programı olan Finance Forward MENA 2020’nin son gününde emsal girişimciler tarafından seçildi. 11 emsal girişimci, Village Capital’in sekiz özel yatırım kriteri içeren Abaca Pathway ölçeğini kullanarak yatırımcı gözüyle birbirlerini değerlendirdiler. Distichain ve Markit, “yatırıma en hazır” girişimler olarak belirlendi. İki şirketin odak alanları:

  • Distichain (BAE) işlem riskini gerçek zamanlı olarak değerlendirmek için bankalarla ortaklık kurarak coğrafyadan veya boyuttan bağımsız şirketler arasında açık ticareti kolaylaştıran bir e-ticaret ve e-tedarik platformu.
  • Markit (Lübnan) ise küçük ve orta ölçekli marketlerin envanterlerini ve teslimat hizmetlerini müşterilere çevrimiçi bir platform aracılığıyla sunmalarına olanak tanıyan, isteğe bağlı bir market teslimat hizmeti.

Değerlendirme süreci sonunda 3, 4 ve 5. sıralarda yer alan Datacultr Fintech Limited, HubPay ve Buyback Bazaar Technology adlı girişimler ise MetLife Vakfı’nda 20 biner dolar hibe almaya hak kazandılar. Bu girişimlerin odak alanları ise:

  • Datacultr Fintech Limited (BAE) akıllı telefonları krediye yeni başlayan müşterilere verilen krediler için teminat olarak kullanmalarına ve cihazların kullanıcıların mülkiyetinde kalmasına izin veriyor.
  • HubPay (BAE) finansal katılımı teşvik eden bir dijital cüzdan oluştururken havale maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.
  • Buyback Bazaar Technology (BAE) ise kullanıcıların belirli bir süre içinde “geri satın alabileceği” kişisel eşyalar karşılığında nakit paraya acil erişimi kolaylaştıran çevrimiçi bir portal.

Finance Forward MENA 2020 programında yer alan diğer şirketler ise:

  • PayMint (Mısır), küçük işletmeler için maaş, ödeme, sigorta, borç verme, çalışanlarına ve diğer küçük işletmelere para transferleri gibi hizmetler sunan bir finansal hizmet platformu.
  • E-Bursum (Türkiye), öğrencilere burs, kitle fonlaması ve eğitim kredisi seçenekleriyle bağlantı kurarak süreç boyunca rehberlik ederken gereksiz borç almaktan kaçınmalarına yardımcı olan bir eğitim finansman platformu.
  • Khazna Tech (Mısır), kullanıcıların maaşlarının kazandıkları kısmını ay boyunca herhangi bir zamanda almalarına imkân tanıyan, maaş destekli bir kredi ürünü.
  • Valify Solutions (Mısır), kırsal bölgelerde yaşayan kişilerin dijital kimlik hizmetleri aracılığıyla resmi finansal hizmetlere erişmesini sağlıyor.
  • We-Settle (Tunus), işletmelerin faturaları kolayca oluşturması, takip etmesi ve tahsil etmesine yönelik bulut tabanlı bir çözüm.
  • WorqCompany (Türkiye), insan kaynakları, muhasebe ve ofis alanı gibi temel iş hizmetleri için yüksek kaliteli tedarikçiler ve ortaklar sağlayan, küçük işletmeler için hizmet merkezi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?