Trump mı Biden mı önde?

Trump mı Biden mı önde?

ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilen 59’uncu başkanlık seçimlerinde sona doğru geliniyor. Tüm dünya gibi Türkiye’de de en çok merak edilen soru şu: “İpi kim göğüsleyecek?” Mevcut Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump mı olacak yoksa Demokrat Joe Biden mı? Posta yoluyla kullanılan oylar sisteme girildikçe Trump önde götürdüğü yarışta geriye düştü. Kritik eyaletlerde Demokrat adayın zaferini ilan etmesi an meselesi olarak görülüyor… Joe Biden TSİ ile 06.45 sıralarında kameraların karşısına geçti ve çok net konuştu: Kazanacağız! İşte ABD’de yaşanan son gelişmeler…

ABD SEÇİMLERİNDE SONA DOĞRU 

Tüm dünyanın göz kulağı ABD’den gelen haberlerde… 3 Kasım 2020 ABD Başkanlık Seçimleri bıçak sırtı sonuçlarıyla Türkiye’de de gündemi değiştirmiş durumda. Dün Demokrat aday Joe Biden’ın kritik eyaletler olan Pennsylvania ve Georgia’da öne geçmesi tabloyu bambaşka bir boyuta taşıdı. ABD seçimlerine ilişkin okyanusötesinden gelen son haberler saat saat, dakika dakika şöyle:
VE BIDENDAN KRİTİK AÇIKLAMALAR
VE BIDEN’DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR 
06.50 | ABD Başkanlık yarışını kazanmaya yakın olan taraf Demokrat Joe Biden, kameraların karşısına geçti. “Henüz nihai bir zafer ilanı yapmıyoruz, fakat rakamlar bize bunun net olduğunu anlatıyor” diyen Biden sözlerine şöyle devam etti.

BUNU KİMSE BAŞARAMADI
BUNU KİMSE BAŞARAMADI
74 milyon oy kazandık, bunu daha önce hiçbir başkanlık kampanyası başaramadı. Trump’ı 4 milyon farkla yeniyoruz. Bu fark büyümeye de devam ediyor. Arizona’da 24 yıl sonra kazanan ilk demokrat olacağız. Mavi Duvar’ı yeniden inşa ettik.
GEREKLİ YETKİYİ VERDİLER
GEREKLİ YETKİYİ VERDİLER
Bize gerekli yetkiyi verdiler; koronavirüse karşı, sistematik ırkçılığa karşı. Halk konuştu, 74 milyondan fazla Amerikalı bizim kampanyamıza destek verdi. İnsanların şunu bilmesini istiyorum. Biz çalışmalara başlamak için sonuçları beklemeyeceğiz.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE
KORONAVİRÜSLE MÜCADELE
Salgın giderek kötüleşiyor ülke çapında. Vaka sayıları tavan yapmış vaziyette. Artık neredeyse günlük 200 bin vaka ile karşı karşıyayız. Çok yüksek bir sayı. İnsanlar evlerinde, artık odalarında oturamıyor. Bütün bu kaybı, acıyı düşünün. Ben değer verdiğiniz birinin nasıl olduğunu çok iyi bilirim, yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyorum. Daha ilk günden planımızı devreye sokacağız ve eyleme geçeceğiz. Kaybettiğimiz hayatları geri getiremeyiz ama çok daha fazlasını kurtarabiliriz.
BIDEN ÖNDE GİDİYOR
BIDEN ÖNDE GİDİYOR
06.30 | Demokrat aday Joe Biden, seçimin kaderini tayin edecek Pennsylvania’da 27 bin oy öne geçmiş durumda. 20 seçici kurul delegesi bulunan eyaleti aldığı takdirde Biden, Beyaz Saray’a çıkacak. Biden’ın Delaware’e bağlı Wilmington’da konuşma yapması bekleniyor.

TRUMP RAKİBİNE SESLENDİ
TRUMP RAKİBİNE SESLENDİ
06.00 | ABD Başkanı Donald Trump yarışı geride götürürken, bu gece yarısı 02.00 sularında Twitter’dan rakibi Joe Biden’a seslendi. Cumhuriyetçi aday, “Joe Biden, haksız yere ABD Başkanlığı’nı aldığını iddia etmemeli. Ben de o iddiada bulunabilirdim. Kanuni takibat daha yeni başlıyor” mesajını paylaştı.
TRUMP İTİRAZLARA ATIF YAPTI
TRUMP İTİRAZLARA ATIF YAPTI
Donald Trump peş peşe sıraladığı tweet’lerine şöyle devam etti: “Seçim gecesi geç saatlere kadar bu eyaletlerin tümünde çok öndeydim. Günler geçtikçe mucizevi şekilde farkların kapandığını görüyorum. Kanuni takibat ilerledikçe belki de bu yerlerdeki fark geri dönecek.”


Başkan Trump, son tweet’inde ise Jeff Sessions’ın istifasının ardından vekaleten Adalet Bakanlığı’na getirdiği ve Şubat 2019’e kadar bu görevi yürüten Matthew Whitaker’a şu soruyu yöneltti: “Bu sayıların son iki üç gündür nasıl arttığına dair bir açıklamaya ihtiyacımız var.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?