Bursa’ya DEVA Olmaya Geliyorlar!

Bursa’ya DEVA Olmaya Geliyorlar!

“DEVA’yı insanlarımıza iyi bir şekilde anlatmalıyız!” Demokrasi ve Atılım Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve Yönetimi önümüzdeki hafta sahaya inmeye hazırlanıyor. DEVA Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ile Bursa’yı ve Bursalıların dertlerine nasıl DEVA olacaklarını konuştuk. İl Başkanı Özgöz; “Partimizin il başkanlığını 16 Ağustos’ta üstümüze vazife olarak aldığımda tek bir düşüncem vardı. 50 kişilik yönetimi oluşturarak bir an önce sahalara inerek Bursalılar ile bütünleşmek. Geçtimiz haftalarda 50 kişilik yönetimizi oluştararak Genel Merkezi’mize onaylattık. DEVA’nın hedef kitlesi yok. Tek hedefimiz var Bursa’nın bütününe ulaşabilmek. 17 ilçemizi tek tek inceledik. O bölgenin sosyopolitik yapısına uygun kadrolarımızla ilçe teşkilatlarımızı oluşturacağız. Bursa’nın kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısı ile çok farklı çeşitlilik gösteren bir ilimiz. Önceliğimiz 17 ilçede de geniş tabanlı teşkilatlar kurabilmek.” Dedi.

“Bursalılara Dokunacağız”

Ekiplerinin günden güne  büyüdüğünü açıklayan Başkan Özgöz; “Biz başlarken 9 kişi ile başladık. Bugün çekirdek kadromuz neredeyse 150 kişiye, gönül dostlarımız ise 5 bini geçti. Her zaman her yerde olamayacağımız için bir görev taksimi yaptık. Bunun içinde bir çalışma ofisi oluşturduk. Fomara’nın göbeğinde bir mekanı bunun için tahsis etme gerekliliği bilinci ile kasım başından itibaren o adresten partimizin faliyetlerini sürdüreceğiz. İlçe teşikilatmanımızı aralık içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Şuan kamuoyunda konuşulan bir siyasi gelişme var. Erken seçim olabilirmi diye. Bu olasılık bizim partimizinde seçime girip girmeme noktası ile ilgilendiriyor. Genel Merkezi’mizin genel bakış açısı öncelikle Bursalı hemşehrilerimize dert ve sıkıntıları partimizin nasıl DEVA olacağı ile ilgili. Biz ne Cumhur nede Millet İttifakı’nın bir parçasıyız. Vatandaşlarımıza 3’cü tercih olarak çıkan bir partiyiz.”Dedi.

“İşsizlik Sorununu Ancak Biz Çözeriz”

Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Serkan Özgöz, “Türkiye aslında her yıl yüzde 5 büyümesi beklenen, ekonomi potansiyeli yaratması gereken bir ülke. Bunu yaratamadığı zamanların tamamında sosyal etkileri çok güçlü olan büyük travmalar yaşıyoruz. DEVA Partisi olarak bizim bu konuda somut önerilerimiz var. Ciddi anlamda iki tane problemimiz var. Bunlardan birincisi işsizlik diyemiyorum artık. Türkiye’de insanların iş arama umudunun da kalmadığı, ekonominin yeni iş potansiyeli üretmekte çok zayıf kaldığı, bunun üzerine de pandemi şartlarının geldiği bir dönemi yaşıyoruz.Türkiye’nin ekonomisi önceden de çok kötüydü. Giderek artan bir işsizlik sorunumuz var. İşsizlik sorununun köküne inildiğinde mesleksizlik sorunu karşımıza çıkıyor. Sayısı 5 milyonu geçmiş üniversiteli öğrencilerimiz var, bunlar yakın zamanda işsizler ordusuna katılacak. Bu rakamlara bakıldığında Türkiye aslında her yıl yüzde 5 büyümesi beklenen, ekonomi potansiyeli yaratması gereken bir ülke. Bunu yaratamadığı zamanların tamamında sosyal etkileri çok güçlü olan büyük travmalar yaşıyoruz. Türkiye, bugün o anlamda iki türlü travma yaşıyor. Bir, ‘bu kış eğer çalışıyorsam işimi kaybedecek miyim’, bir de ‘bana ve sevdiklerimin sağlığına bir şey olacak mı?’ Dolayısıyla iki travmatik durum var. Üretilen politikaların da bunlarla ilgili ne kadar çözüm olduğunu da halkımızın takdirine bırakıyorum. Bu anlamda bizim DEVA Partisi olarak toplumla paylaştığımız somut önerilerimiz var. Toplumun her kesimine ‘Gelin DEVA olalım’ diyoruz. Halkın dertlerinin bilincindeyiz, bu dertlerin nasıl çözüleceğiyle ilgili ciddi birikime sahip bir ekibimiz var. Geçenlerde genel başkanımız da ’10 adet kabine çıkaracak kadar yetkinliğimiz’ olduğundan bahsetmişti. İl yönetiminin yetkinliğine baktığımızda Bursa’da da benzer bir tablo görürsünüz. Geleceğe hazırlanıyoruz, insanları DEVA Partisi’ne davet ediyoruz” Dedi.

Özgöz’ün A Takımı’ndaki görev alan kadroda 2 doktora, 6 yüksek lisans, 29 lisans mezunu bulunuyor. Ekibin yaş ortalaması ise 39. A Takımı kadrosundaki isimler arasında Bursa Samsunlular Derneği Başkanı, birçok STK’da aktif görevlerde bulunan Bursa siyasetinin tanınan siması Hamza Türk DEVA Bursa’yı sürükleyen isim açısından dikkat çekiyor. Diğer isimler ise Asya Zeynep Dede Mimar, Belgin Gök Avukat, Berrin Temuroğlu Yönetici, Burak Yalım Üst-Yönetici, Duygu Atagün Diş Hekimi, Ferdun Şen Elektrik Mühendisi, Fırat Koçhan Psikolojik Danışman, Güler Türkmen Yönetici, Hakan Çavuş Ekonomist, İbrahim Halil Doğru Doktor, İlker Çeçener Yönetici, İskan Akın Yönetici, Kerem Turan Yönetici, Levent Karaaslan Yönetici, Merve Çetin Karaman Avukat, Merve Çubukçu Üst-Yönetici, Metin Kartal Üst-Yönetici, Mine Norşon Şehir Plancısı, Muhammet Pakyürek Elektrik Eloktronik Mühendisi, Mustafa Çavuşoğlu Üst-Yönetici, Mustafa Yavuz Endüstri Mühendisi, Mümtaz Öztürk inşşat Mühendisi, Sadık Kutlucan Tekstil Mühendisi, Selda Altun Avukat, Semih Erkal Yönetici, Serdar Gören Avukat, Sıdıka Sayılır Gıda Mühendisi, Songül Murat Yönetici, Tayfun Öztürk Yönetici, Tuğba Yıldızer Avukat, Turgay Şahin Gümrük Müşaviri, Uğur Özdemir Tekstil Mühendisi, Yağmur Barmanbay Koç İnsan Kaynakları, Yalçın Yaşar Çiftçi Üst- Yönetici, Yasin Gök Yönetici, Zekariya Pehlevan Yönetici, Zeliha Sevin Nükleer Fizikçi,

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?