Bursa’da su faturaları gündemi belirliyor

Bursa’da su faturaları gündemi belirliyor

Bursalıların kullanmadıkları halde yüksek su faturalarına isyanını gündeme getiren muhalefeti eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İyi niyetle getirilmiş tüm eleştirilere çok büyük saygı duyuyorum. Lakin kimse tribünlere oynamasın’ diyerek muhalefeti suçladı.

Su faturaları tartışması Bursa’da gündemin ilk sırasındaki yerini korumaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı, pandemi tedbirleri kapsamında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu’nda Başkan Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapıldı. Toplantının başında Bursa ve ülke gündemine değinen Başkan Aktaş, Bursa’da su fiyatlarının yüksek olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Bursa’da göreve geldiği 3 Kasım 2017 tarihinde suyun 1 tonunun 3.10 TL olduğunu bugün ise 3.89 TL’ye geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Aradaki zam oranı yüzde 26. O tarihte 10 tona kadar 1’inci kademeydi. Şu anki uygulama 12 tona kadar birinci kademe. Bu da aslında kısmi olarak yüzde 20’lik bir iyileştirmedir. Bu mecliste alınan kararla 2011 senesinden bu yana her ay TEFE TÜFE’ye göre fiyat ayarlaması yapıyoruz. Hatırlayacağınız üzere göreve geldikten sonra farklı zaman dilimlerinde 3 kez indirimler yaptık ve geçen yılsonunda da yukarı doğru bir fiyat ayarlaması yaptık. Şimdi eğer biz bunların hiçbirini yapmayıp normal şartlar altında TEFE TÜFE’ye göre fiyat seyretmiş olsaydı şu an su fiyatı yüzde 32-33 daha da artacaktı. Türkiye’de 30 tane büyükşehir var ve su fiyatları belli. Bunlar gizli saklı değil, isteyen bakabilir” diye konuştu.

‘SU ÜZERİNDEN ALGI YAPIYORLAR’

Muhalefet partili meclis üyelerinin katı atık toplama bedellerinin su faturalarından çıkarılmasının kanuna aykırı olduğu yönündeki iddialarına da açıklık getiren Başkan Aktaş, kanunun her il için farklı olmadığını hatırlattı. Katı Atık Toplama bedelinin birçok belediyede yıllardır alınmadığını ifade eden Başkan Aktaş, “Bana katı atık bedeli ile alakalı nutuk okuyan arkadaşlar gelecekler Beşiktaş’ta, Avcılar’da ve birçok yerde 2011’den beri katı atık bedeli alınmıyor bunu açıklayacaklar. Kanun Bursa’da geçerli İstanbul’da mı geçersiz, Ankara’da mı geçersiz, İzmir’de mi geçersiz. Ben iyi niyetle getirilmiş tüm eleştirilere çok büyük saygı duyuyorum. Lakin kimse tribünlere oynamayacak. Kimse su üzerinden algı yapmaya çalışmayacak” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?