TÜM ÖĞRETMENLER ve ÖĞRENCİLER HIZLICA TESTTEN GEÇİRİLMELİDİR!

TÜM ÖĞRETMENLER ve ÖĞRENCİLER HIZLICA TESTTEN GEÇİRİLMELİDİR!

“Yüz yüze eğitimin genişletildiğinin henüz ikinci haftasında Covit Pozitif tanısında dikkat çekici artışlar yaşanıyor.” Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı yaklaşan tehlikeye dikkat çekerek; “Henüz bu kadar kısa bir sürede Bursa’da çok sayıda öğrenciye, 20’den fazla öğretmene hastalık bulaşması, yüzlerce öğrenciyi karantina koşullarında yüz yüze eğitimden uzaklaşmaya mecbur bırakıyor.

Yalnızca Yıldırım’da bir okulda 5 öğretmenin pozitif çıktığı düşünülecek olursa, bu okuldaki tüm öğretmen ve öğrencilerinin büyük risk altında olduğu gerçeği görülebilecektir.

Yeterli düzeyde önlem alınmadan , ihtiyacı karşılayacak kadar yardımcı hizmeti göreve başlatılmadan, okullara mesafe ve hijyen koşullarını yerine getirecek önlemlerin alabilmesi için yeterli mali destek vermeden başlatılan yüz yüze eğitimin, toplumun genel sağlığını tehdit etmekten başka bir sonuç doğurması beklenemez.

Aslolan yüz yüze eğitimi başlatmak değil, sürekliliğini sağlayabilmektir.

Bulaşı oranı bu hızla artarsa, yüz yüze eğitimin kağıt üzerinde devam ettiği ancak tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin evde karantinada olduğu bir manzara kaçınılmazdır.

Öğretmenlerin, öğrencilerin ve toplumun sağlığını korumak için acilen ;

*Tüm öğretmenler ve öğrenciler testten geçirilerek pozitif vakalar ayrılmalı, yüz yüze eğitim güvenli koşullarda devam etmelidir.

*Okulların yardımcı hizmetli ve dezenfektan ihtiyaçları karşılanmalıdır.

*Kantin, servis, pansiyon gibi bulaşı riskinin yüksek olduğu yerler için ilave önlemler alınmalıdır.

Yaşam hakkı eğitim hakkından daha öncelikli bir haktır!

Öğretmenin, öğrencinin ve toplumun yaşam hakkı korunmalıdır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?