‘CEZAEVİ BATIYA YAPILMALIDIR’

‘CEZAEVİ BATIYA YAPILMALIDIR’

Soğuksu Mahallesi’ne yapılması düşünülen yeni cezaevi hakkında Yeniden Refah Partisi il Başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi.
Kısa bir süre önce Soğuksu Mahallesi sakinlerince davet edilen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Naim Öztürk, cezaevinin yapılması düşünüler köy merasında basın açıklaması yaptı. Önce Soğuksu meydanında karşılanan Naim Öztürk’e il başkan yardımcılar ile Kestel ilçe başkanı Yakup Acar, ilçe yönetimiyle birlikte eşlik etti.
Mahalle meydanında kısa bir sohbetin ardından alana geçildi. Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Naim Öztürk basın açıklamasına şöyle başladı.
‘DİĞER MUHALEFET PARTİLERİNE BENZEMEYİZ’
‘Çok değerli basın mensupları, kıymetli Soğuksu sakinleri, Yeniden Refah Partisi olarak semtinize yapılmak istenen cezaevine elbette karşıyız. Yeniden Refah Partimiz diğer muhalefet partilerine benzemez. Biz milletimizin faydası için atılmış her adımı takdir etmesini biliriz. Mevcut iktidarı yıpratmak üzerine gitmek eleştirmek niyetinde değiliz.
Ancak genel olarak cezaevi yapmak çözüm değildir. İnsanların suç işlemeleri engellenmelidir.
Yapılan bir araştırmaya göre uyuşturucu deneme 9 yaşına kadar düştüğünü gösteriyor. Diğer işlenen suçlar da böyle, suçlar birbirini tetikliyor. Azalmıyor aksine çoğalıyor. Cezaevlerinin, hastanelerin yapılması o toplumun kötüye gidişatının işaretidir. Adlarını sayamayacağımız kadar çok vergi var. Bazı tabi ihtiyaçların ücretsiz olması gerekirken milletimizden hastanelerden köprülerden yollardan, otoparklardan para alınıyor. Yani toplanan vergilere rağmen vatandaş hizmetten para ile faydalanabiliyor. Bu anlayış yanlış bir anlayıştır’ dedi.
‘ENGEL OLUNAMAMIŞ’
İl başkanı Naim Öztürk sözlerine şöyle devam etti.
‘18 yıllık iktidar süresince ekonomi gittikçe kötüleşiyor, alım gücü sürekli azalıyor. İşte durum ortada!Suç oranı da artmış engel olunamamış. Fuhuş engellenememiş. Yoksulluk artmış. Fakirliğe engel olamamışlar. Dağıttıkları erzak ve kömürle övünmekteler. Oysa ne kadar çok erzak ve kömür dağıtılırsa yoksulluk ve fakirlik o kadar artıyor demektir,’ diyen Naim Öztürk yeni cezaeviyle ilgili açıklamalarla konuşmasını sürdürdü.
‘HALK CEZAEVİNİ BU BÖLGEYE İSTEMİYOR’
Şu anda mevcut iktidarın yerel ve genelde Kestel ilçemizin Soğuksu mahallesine cezaevi yapılmasını istediği arazideyiz. Bakın elimizde bir dosya var. Muhtarla, kooperatif başkanıyla vatandaşlarımızla görüştük. Soğuksu etrafındaki yedi mahalleyle görüştük. Yedi mahallemiz de bu arazide yapılması planlanan cezaevine karşı çıkıyor. Yeniden Refah Partisi olarak biz de halkımızın düşüncesine sahibiz. Üzerinde bulunduğumuz meranın betonlaşmasına karşıyız. Yazıktır günahtır. Cezaevi mi yapmak istiyorsunuz? Görükle’den başlayın Karacabey’e kadar arazi müsait, ulaşım müsait istediğiniz bölgeye yapın. Soğuksu mahallesinin bir merası var bu mera da elinden giden vatandaşlar ne yapacak. Resmen insanlara burayı terk edin denmekte. Yapılan uygulama Kestel’i cezalandırmaktan başka bir şey değildir,’ ifadesinde bulundu. Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Naim Öztürk alkışlarla kesilen konuşmasına şöyle devam etti ve konuşmasında Zekeriya Birkan’ı ve tüm yetkilileri hedef aldı.
‘KESTEL’İ NEDEN CEZALANDIRIYORSUNUZ’
‘Buradan Kestel Belediye Başkanı’na, Ak Parti milletvekillerine, isim de vereyim, Adalet bakan yardımcısı Bursalı Zekeriya Birkan’a sesleniyorum. Yazıktır günahtır Kestel’i neden cezalandırıyorsunuz.
Hurdacılar sitesini Kestel’e taşıyorsunuz, yetmiyor Tıbbi Atıkları Kestel’e taşıyorsunuz, o da yetmiyor şimdi cezaevini bu verimli topraklara taşımaya çalışıyorsunuz. Maksadınız yatırımsa buyurun Bursa’nın doğusuna yapın, size kimse bir şey demeyecektir.
İktidar partisinin yöneticilerine sesleniyorum. Yarın seçim zamanı buralara geldiğinizde nasıl oy isteyeceksiniz. Yanlıştan dönmelisiniz. Yoksa bu bölgede sandıktan çıkmayı unutun. Yanlışta ısrar ederseniz bu halk size sandıkta öyle bir tokat atar ki, kendim ettim kendim buldum dersiniz, keşke yapmasaydım dersiniz.
Bizler Yeniden Refah Partisi olarak iktidar partisini uyarıyoruz, Bu cezaevini halk size bu bölgeye yaptırmayacak. Israr ederseniz sonuçlarına katlanırsınız. Kimse üç maymunu oynamasın’ dedi.
Naim Öztürk Soğuksu mahallesine yapılmasına karşı çıktıkları cezaevi için adres verdi.
‘CEZAEVİ ŞEHRİN BATISINA YAPILMALIDIR’
Israrcı olmayın! İşte size çözüm, cezaevi şehrin bastısına yapılmalıdır.  Şehrin batısına yapılacak cezaevinin kimseye bir zararı olmaz.
Partimizin şehir plan komisyonu çalışmasını yapmıştır. Bu bölgeye yapılmak istenen cezaevi doğru yer değildir. Bu cezaevinin Bursa’nın batısına yapılması uygundur. Bölgede bulunan yedi mahalle de yapmak istediğiniz cezaevine karşıdır. İşte dosya elimizde Yeniden Refah Partisi bu işin takipçisi olacaktır.
Ne bu bölgenin betonlaşmasına ne de cezaevinin buraya yapılmasına izin vermeyeceğiz’ şeklinde sözlerini tamamladı.
‘SOĞUKSU’NUN SONU OLUR’
Soğuksu muhtarı Mehmet Altın da bölgeyi halkın mera olarak kullandığını ve koyun otlattığını belirtti.
Altın, ‘Daha on gün öncesine kadar koyunlar burada otluyordu. Cezaevi şayet buraya yapılırsa halkımız koyun otlatacak yer kalmayacak. Doğal olarak da Bursa’ya göç edecek. Zaten Soğuksu mahallemiz 60 haneye düşmüş durumda. Bu karar Soğuksu’nun sonu olur’ dedi.
Mahalle sakinleri yakındaki yedi mahalleyle görüştüklerini kimsenin cezaevi yapılmasına onay vermediğini ifade ettiler. Bölge halkı ısrarcı olunmaya devam edildiğinde tepkilerinin devam edeceğini bildirdiler.
Yedi mahalleli ağız birliği yapmışcasına; ‘Traktörlerimizle Kestel’e gideriz. Biz cezaevi yapılmasını istemiyoruz’ şeklinde konuştular.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?