”Ne erken seçimi? 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi”

”Ne erken seçimi? 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan erken seçim tartışmalarına ilişkin ise, seçimin 2023 yılının haziran ayında yapılacağını belirterek ”Ne erken seçimi? 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla başlayan erken seçim tartışmasına bir kez daha tepki gösterdi.

”NE ERKEN SEÇİMİ?”

Seçimlerin zamanında yani 2023’te yapılacağını vurgulayan Erdoğan, “Ne erken seçimi? 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”EN KISA SÜREDE YÜKSEKÖĞRETİMDE DE YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖĞRETİMİ BAŞLATMAYI HEDEFLİYORUZ”

”Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutamayacağı açıktır. En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimiz tep tip eğitim yapmak yerine ihtiyaca göre farklı alanlara yönelmeye başladı. 2006 yılından sonra kurulmuş üniversiteler arasında dünyada ilk 800’ün arasına girmeyi başaranlar olduğunu görüyoruz.

YÖK ANADOLU PROJESİ

YÖK Anadolu Projesi, Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin giderilmesini hedefliyor. Bu programı bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz. YÖK Sanal Laboratuvar Projesi ile genel kimya ve fizik laboratuvarı dersleri sanal ortamda verilebilecek.

”BİZ ROBOT DEĞİL İNSAN YETİŞTİRMENİN PEŞİNDE OLMALIYIZ”

Sadece maddi bilgilerle donanmış manevi değerlerden yoksun nesil milletçe en büyük felaketimiz olur. Maziden, atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsan maddi birikimi ve manevi zenginliği ile bir bütündür. Biz robot değil insan daha doğrusu insan-i kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. Hem aile eğitimi hem mektep eğitimi bağlamında bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti uzun bir demokrasi mücadelesinin ardından bugün bulunduğu yere geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gerçekleştirdiğimiz en büyük yönetim reformudur. Yargı, ilk derece mahkemelerinden en yüksek organlarına kadar tüm unsurlarıyla adaletin tesisine hizmet ediyor.

”SEYİR Mİ EDELİM?”

Bize ‘Bu kadar yayılmayın’ diyorlar. Zulüm var. Libya’da zulüm var sessiz kalamayız. Suriye’de zulüm var. Sessiz mi kalalım? Somali’de… Azerbaycan’da Ermenilerin zulmü var. Seyir mi edelim? Biz duramayız. Tarih boyunca ecdadımızın bize yıktığı mesuliyet var. Biz durmak oralarda da görevimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde oluruz. Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

”SEÇİM 2023’ÜN HAZİRANINDA YAPILACAK”

Çıkıyorlar ‘Erken seçim…’ Ne erken seçimi ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında bir seçime gidilir? Bunlar, kabile devletlerinin yaptığı iştir. Bakarsınız 3 ayda 6 ayda senede bir seçime giderler. Gelişmiş gelişmekte olan ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Batı’da Amerika’da görür müsünüz. Seçim 2023’ün haziranında yapılacaktır. Onu öne almak söz konusu değildir. Yeni Türkiye’de seçimi öne almak mümkün değil.”

KARADENİZ’DEKİ SONDAJ ÇALIŞMALARI

Cumartesi günü sondaj gemimizle birlikte yapılan çalışmaları gemide ben de takip edeceğim. Temenni ederim ki yeni müjdeler oradan tespit eder ve açıklarız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?