Bursa’da koronavirüs salgını ne durumda?

Bursa’da koronavirüs salgını ne durumda?

Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyulması gerektiği sık sık hatırlatılıyor. Ne yazık ki vatandaşların birçoğu koronavirüsü ciddiye almıyor. Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, “Hekimlerimiz de çok zor durumda. Bir yandan koronayla savaşırken, bir yandan da şiddete uğruyorlar. Bu durum hekimleri tükenme noktasına getirdi. Hekimlerin yöneticilerin ve halkın desteğine ihtiyacı var” dedi.

Koronavirüs vaka sayıları Türkiye’de artmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerek sosyal medyadan gerek televizyondan sosyal mesafe, temizlik ve maske kurallarına uyulması gerektiğini sıkça hatırlatıyor.

Bursa ise vaka artışı en çok olan şehirler arasında yer alıyor.

Yapılan uyarılara rağmen ne yazık ki Bursalı vatandaşlar, kuralların birçoğuna uymuyor.

“TAM OLARAK BELLİ BİR SAYIYA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Bursa’da vaka sayılarının artış gösterdiğini söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, “Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına baktığımız zaman bu artışı gözlemleyebiliyoruz. Tam olarak belli bir sayıya ulaşmak mümkün değil. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’den sağlıklı bir veri akışı gerçekleşmiyor. Sayılar açıklanmıyor. Uygulamadan gördüğümüz kadarıyla vaka sayısında artış var. Hastanelerden aldığımız bilgilere göre ise büyük bir yığılma var. Hekimlerimiz de çok zor durumda. Bir yandan koronayla savaşırken, bir yandan da şiddete uğruyorlar. Bu durum hekimleri tükenme noktasına getirdi. Hekimlerin yöneticilerin ve halkın desteğine ihtiyacı var” dedi.

“YILDIRIM VE GÜRSU’DA ÇOK DAHA FAZLA HASTA VAR”

Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, “Koronavirüs salgını el birliği ile aşılabilecek olan bir salgın. Hekimler hastanede hasta olan vatandaşlarla uğraşıyor. Dışarı çıktıklarında duyarsız halkı görünce çok üzülüyorlar. Tüm hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıkta da, hastalığın sosyo-ekonomik yapının düşük olduğu bölgelerde yoğunlaştığını biliyoruz. Sağlık ve sosyo-ekonomik yapı doğrudan ilişkili. Bursa’da Yıldırım ve Gürsu’da çok daha fazla hasta var. Bu nedenle bu bölgede bulunan hastaneler daha yoğun çalışıyor. Halk olarak dikkat etmekte fayda var” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?