Bursa’da kantinciler ‘felç’ oldu!

Bursa’da kantinciler ‘felç’ oldu!

Okul kantinlerinin 13 Mart’tan bu yana kapalı olması nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten Bursa Kantinciler Odası Başkanı Recep Çam, hükümetten destek beklediklerini açıkladı. Çam, “Kantinciler felç oldu. Yoğun bakımda yatıyor” dedi.

Yüz yüze eğitimin tam anlamıyla başlamaması kantincileri de zor durumda bıraktı. 13 Mart 2020 tarihinde iş yerlerini kapattıklarını hatırlatan Bursa Kantinciler Odası Başkanı Recep Çam, geçen süre içinde odaya kayıtlı 465 kantincinin batma noktasına geldiğini açıkladı.

“KANTİNCİLERİN EVİNE BİR KURUŞ EKMEK PARASI GİRMİYOR”

Yaşadıkları sorunları anlatan Başkan Çam, hükümetten destek beklediklerini açıkladı.

Süreçte kantinci esnafının yalnız bırakıldığını söyleyen Çam, ” Kantinciler şu anda felç halinde, yoğun bakımda yatıyorlar hepsi. Hastalık geçince dayanabilenler, sağ kalanlar kalkacak. 465 tane kantinci var. Bunların bir kısmı ilkokul, bir kısmı lise ve ortaokul. Biz 13 Marttan itibaren bütün ilgili bakanlıklara yazı yazdık. Cumhurbaşkanımız da dahil olmak. Sesimizi duyurmak için çalışıyoruz. Fakat bizim yetkililerin kulakları sağır gözleri görmüyor yapacak bir şey yok şu anda. Suriyelilere baktıkları kadar bizim üyelerimize de baksınlar. Bizim kantincilerin evine bir kuruş ekmek parası gitmiyor. Maddi destek bekliyoruz. Faizsiz kredi versinler ve kiralarda düzenleme yapılsın.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?