“Baz İstasyonu İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor!”

“Baz İstasyonu İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor!”

“Halkımızın dertleri ile dertlenmeyi ve sorunlarına çözüm aramayı kendisine şiar edinmiş bir siyasi partinin temsilcileri olarak bizler; Yenigün Mahallesi sakinlerinin sabah uyanıp balkonlarına çıktıklarında evlerinin arkasında gördükleri devasa boyuttaki baz istasyonu ile ilgili bizleri bilgilendirmeleri ve şikayet talepleri doğrultusunda bu açıklamamızı yapmamız elzem olmuştur.” İYİ Parti Ercan Özel; “Yenigün Mahallesi sakinleri bizlere yaptığı ziyarette, Birkaç gün önce sabahın erken saatlerinde Yenigün Mah. Şehit İrfan Yılmaz Sokak ile Bursa Caddesi arasında ki bir evin bahçesine yangından mal kaçırırcasına alelacele kurulan baz istasyonunun, çevrede yaşayan mahalle sakinleri olarak kendilerinin psikolojisini olumsuz yönde etkilediği, tedirginlik meydana getirdiği, ileride gerek kendilerinin gerekse çocuklarının sağlıklarını olumsuz yönde etkileyeceği endişesi içerisinde büyük bir stres içinde yaşadıklarını ifade ettiler.” dedi.

“Mahkeme Kararına Rağmen….”

Özel; “İnsan yaşamının kalitesini arttırmayı hedefleyen teknolojik gelişmeler; gerekli tedbirlerin alınmaması halinde insan ve toplum sağlığını ciddi risklerle karşı karşıya bırakan durumlara vesile olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaşam alanlarının içerisine kurulan baz istasyonu sayısının artması ile beraber 4G ve 4.5G özelliklerine sahip baz istasyonlarının da devreye girmesi elektromanyetik kirlilik konusunda toplumsal endişeler yaratıyor. Bina cephelerine, aydınlatma direklerine, okul ve hastanelerin çevrelerine, parklara, çatı ve teraslara plansız ve gelişigüzel bir şekilde yerleştirilen baz istasyonları yaşam alanlarımızı ve sağlığımızı doğrudan hedef alıyor. Maalesef GSM şirketleri yatırımlarını gerçekleştirirken sadece kâr odaklı hareket edip resmi kurumların ilgisizliğinden de beslenerek meselenin kamu sağlığı boyutunu göz ardı ediyor. Baz istasyonlarının insanların yerleşim alanlarının içerisine kurulmasının toplum sağlığı açısından savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır. Zira Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası’nın açtığı dava sonrasında, Danıştay 13’üncü Dairesi’nin, yaşam alanları ile okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonlarının kurulamayacağına yönelik verdiği 22 Mayıs 2015 tarihli kararda her şey gayet açık bir şekilde belirtilmiştir.” dedi

“Yaşam Alanı Dışına Çıkartılmalı”

Özel; “İlgili kurumların çalışmaları başlatarak Yenişehir merkez ve diğer yaşam alanlarımızda bulunan baz istasyonlarını toplum sağlığını en az riske edecek noktalara taşıması gerekliliğini kamuoyu ile paylaşmayı kendimize görev addediyoruz. Halkımızın, çocuklarımızın sağlığını ve geleceğini tehlikeye atacak bu tür uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.  Kalıcı olarak kurulan ve elektromanyetik dalga yayan baz istasyonu, yüksek gerilim hattı gibi tesislerin insan sağlığına olumsuz etkisi olduğu Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok ilgili uluslararası ve ulusal kuruluşların raporları ile kanıtlanmıştır. Kullanılan istasyonun konumu itibariyle, uzun sürede kişi, çevre ve bitkilere zarar verdiği, bu nitelikteki bir istasyonun halen bulunduğu yerde kullanılmasının sakıncalı olduğu, bunun daha uygun ve yerleşim yerlerinden daha uzakta kurulması gerektiğini birçok uzman dile getiriyor. İletişimde kolaylık ve rahatlık ararken sağlımızı tehlikeye atmanın oldukça yanlış bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Yetkili kurumlara, baz istasyonu projelerinde anten ve kulelerin kurulacağı yerleri insanlara etkisini en aza indirecek şekilde planlama, ticari kaygılardan uzak, insan odaklı bir hizmet anlayışı ile gerekli tedbirleri alma, toplumsal etik ve yasal açıdan duyarlı bir şekilde hareket etme çağrısında bulunuyoruz. İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak, Yenigün Mahallesinde halkımızın yaşam alanında bulunan bir yere baz istasyonu kurulmasına karşı olduğumuzu belirtiyor, Mahalle sakinlerimizin istekleri doğrultusunda, kurulan baz istasyonunun yerleşim alanı dışına taşınmasını ilgililerden talep ediyoruz.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?